София. Отказът на достъп до концерт, промяна на датата или

...
София. Отказът на достъп до концерт, промяна на датата или
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Най-сигурната гаранция, че ще закупим легитимен билет, е да се обърнем към организатора на мероприятието или към негов официален търговски представител

София. Отказът на достъп до концерт, смяна на датата или отсрочване на събитието са едни от най-нежеланите вести за ценителите на музиката и безспорно носят негативни страсти. Същото важи и във връзка с всяка друга предстояща културна или спортна демонстрация. „ Не са доста чести такива случаи, само че всеки един е задоволително противен за индивида, който е попаднал в него, тъй като или е бил лишен от удоволствието да посети мероприятието или е имал и усложнение да получи назад парите си за нещо, което не се е състояло ”, сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред „ БГ радио ”. Това оповестиха от пресцентъра на КЗП .
До сходни обстановки могат да доведат ред аргументи, в това число и справедливи условия. Затова е добре да знаем от кое място да закупим билетите, както и какви са правата ни и по какъв начин да ги осъществяваме, в случай че въпреки всичко се стигне до някакви трудности или нерегламентирани промени.
Най-сигурната гаранция, че ще закупим законен билет, е да се обърнем към уредника на мероприятието или към негов формален търговски представител. „ Това дава по-лесни благоприятни условия след това да се търсят назад парите, в случай че събитието не се състои или по някаква друга причина ”, изясни ръководителят на КЗП в България и поучава този миг да не се подценява.
Пазарът „ на черно ” - обвързван е с редица опасности. Може въобще да не бъдем позволени, в случай че билетите са поименни и на входа се употребяват модерни системи за надзор на достъпа. Ако пък зародят условия, при които поначало имаме право да пожелаваме възобновяване на парите, няма да има към кого да отправим тази рекламация.
„ Давам си сметка, че има случаи, в които хората няма да могат да посетят събитието и желаят напълно правилно да оказват помощ на някой различен, който има предпочитание, само че не може да си купи билет. На този „ второстепенен пазар ” също по този начин нерядко се стига и до опити да се пласират подправени билети. В тези случаи на практика ние няма да имаме право на нищо ”, прибавя Маргаритов.
Губи ли билетът годност при овакантяване на залата - са сме на обещано събитие, което решим да напуснем краткотрайно, а след това да ни бъде отхвърлен достъп още веднъж – такова нещо не може да се случва, безапелационен е шефът на КЗП. „ Пазите си билета и можете да се върнете колкото пъти желаете, надлежно и толкоз пъти да излезете. Такъв съответен случай имахме, по него сме се произнесли. Ако възникне нещо сходно, потребителите дано знаят, че те имат това право ”, добавя той.
При промени от уредника или участника получаваме парите си назад. „ Поради аргументи, свързани с уредника или участника, могат да зародят условия, при които се реалокира обещано събитие. Но пък тогава е допустимо самият консуматор да не е в положение да го посети, тъй като има различен ангажимент. В този случай, както и при анулация на събитието или промени в програмата той несъмнено има право да изиска да му бъдат върнати парите, осведоми Маргаритов и удостоверява, че комисията има произнасяния и по сходни случаи.
При пораждане на някое от посочените нагоре условия имаме право да желаяме да ни бъдат върнати заплатените за билетите суми. За задачата би трябвало да се обърнем към търговеца, от който сме ги закупили – уредника или съответния негов оторизиран представител. Ако сме заплатили по банков път – към банката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР