София. Министерският съвет прие решение за откриването на Генерално консулство

...
София. Министерският съвет прие решение за откриването на Генерално консулство
Коментари Харесай

България открива генерално консулство в Лион, Франция

София. Министерският съвет одобри решение за откриването на Генерално консулство на Република България във Френската република със седалище в гр. Лион и с консулски окръг, обхващащ районите Оверн-Рон-Алп, Нова Аквитания, Окситания, Прованс - Алп-Кот д`Азюр и Корсика, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет . Откриването на консулското посланичество е аргументирано с нуждата от възстановяване на консулското обслужване на българските жители във Франция, в резултат на техния непрекъснато възходящ брой, който не е съпроводен от надлежно увеличение на потенциала за консулско обслужване на българската общественост. До този миг на територията на Франция консулско обслужване можеше да бъде получено само в дипломатическото ни посланичество в Париж, което основава обилни усложнения за българската общественост, по-голямата част, от която е съсредоточена точно в Южна Франция - Марсилия, Лион, Тулуза, Ница, Бордо, Монпелие. В района Оверн-Рон-Алп, административен център на който е гр. Лион, живеят към 7000 български жители. Разкриването на Генерално консулство на България в Лион с посочения нагоре консулски окръг би обслужвало сред 30 000 - 40 000 български жители.
Откриването на Генерално консулство в гр. Лион ще способства също за повишение на нивото и интензитета на политическия разговор и съдействието с втория по брой на население район във Франция и втория най-богат френски район със забележителна политическа и икономическа тежест. Градът е огромен теоретичен и проучвателен център, включително в региона на опазването на здравето - във връзка с имунизациите и битка с раковите болести, а също и седалище на Бюрото на Световната здравна организация за подготовка и отговор на страните против епидемиите; седалище на Международния център за проучване на раковите болести /структура към СЗО/ и други Градът е седалище и на Международната организация на престъпната полиция ИНТЕРПОЛ.
За финансовото застраховане по откриването на генералното консулство Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на външните работи за 2022 година в размер 995 600 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР