София. 9 са отворените оферти в обществената поръчка за изработването

...
София. 9 са отворените оферти в обществената поръчка за изработването
Коментари Харесай

9 са кандидатите за изработването на проект при ремонта на мост в област Шумен

София. 9 са отворените предложения в публичната поръчка за изработването на механически план за главен ремонт на моста над Крива река в региона на с. Лиси връх на третокласния път III-7003 Пристое – Каолиново – Царев брод в област Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Съоръжението е с дължина 11 м и е наоколо до кръстовището за с. Лиси връх. Третокласният път III-7003 Пристое – Царев брод свързва общините Каолиново, Нови пазар, Каспичан и Шумен. Трасето е сред двата първокласни пътя I-2 Русе – Шумен – Варна и I-7 Силистра – Шумен. Прогнозната стойност на поръчката е 33 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяването е 80 календарни дни.
Необходимо е в техническия план да бъде очакван ремонт на връхната структура на оборудването, увеличаване на греди, ремонт на каменна зидария, уширяване на моста с създаване на втора пътна лента, защото сега мостът е с една лента, замяна на хидроизолацията, полагане на нова асфалтова настилка, замяна на дилатационни фуги, създаване на тротоарни блокове, монтаж на мантинели, парапети и възстановяване на отводняването.
Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия и за строителен контрол.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР