Собственици на бензиностанции в Северна Гърция заявиха, че са поставени

...
Собственици на бензиностанции в Северна Гърция заявиха, че са поставени
Коментари Харесай

Фалираме бензиностанциите в Северна Гърция

Собственици на бензиностанции в Северна Гърция обявиха, че са сложени пред риск от банкрути заради по-евтините горива в България.

От своя страна хотелиерите считат, че високата цена на бензина ще се отрази отрицателно на туристическия сезон.

Председателят та Асоциацията на притежателите на бензиностанции в Атика – Мария Занга съобщи пред медиите, че внезапно е понижен оборота на търговците на горива в Северна Гърция, където цената на бензина доближи 2 евро за литър.

Гърците от северните региони пътуват до България за по-евтини горива.

„ От една страна извинявам хората, които минават границата, с цел да заредят по-евтин бензин, само че от друга има риск от всеобщи банкрути на притежателите на бензиностанции “, разяснява Занга.

От министерството на развиването оповестяват, че на островите междинната цена на безоловния бензин е над 2 евро за литър, като тук-там доближава и 2 евро и 20 цента.

Като резултат чужденците все по-рядко наемат коли чартърен заради скъпия бензин, оплакват се притежателите на туристически организации.

От опозицията упорстват държавното управление да понижи акциза върху горивата в интерес както на гърците, по този начин и на чужденците през туристическия сезон.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР