СНИМКА: ИВАН ДЕЛЧЕВ, в. СтрумаШестима от състезателите в разширения състав

...
СНИМКА: ИВАН ДЕЛЧЕВ, в. СтрумаШестима от състезателите в разширения състав
Коментари Харесай

Руски статистик уличи сборная в шесторна измама на Евро '19 в Благоевград

СНИМКА: ИВАН ДЕЛЧЕВ, в. " Струма "

Шестима от състезателите в разширения състав на националния тим на Русия за европейското състезание по бейзбол в Дивизия Б в Благоевград през юли не са имали право да играят в шампионата. Това подозрение витаеше още по време на конкуренцията със статут на предолимпийска подготовка за игрите в Токио '20, а в този момент откри своето публично удостоверение.

То бе направено не от кого да е, а от някогашния бейзболен статистик на " сборная " Сергей Борисов. Математикът от Москва, следящ процесите в съветския бейзбол от 1992 година, разпрати отворено писмо до всички наранени национални федерации и интернационалните структури, в това число европейската конфедерация (СЕВ) и международната конфедерация (WBSC).

В него Борисов разкрива, че от натурализираните общо седем чужденци в състава на Русия шестима са получили съветско поданство едвам през септември, т. е. два месеца след края на Евро '19 (1-7 юли). Това са кубинците Луис Валиенте, Роди Кастейо, Давид Кастийо, Адриан Родригес и Гейдис Солер и американецът Виктор Коул-младши, чиито имена попадат под №19, 41, 42, 46, 70 и 76 в издадения от президента Владимир Путин декрет от 17 септември 2019 година

 Националите с ужасяващ нокаут от Русия на старта в Благоевград Всеки от тях игра в най-малко един мач на ст. " Портър Фийлд " в Благоевград, като в множеството дуели на терена бяха по едно и също време четирима. По подигравка на ориста единственият мач, в който никой от тях не взе присъединяване, беше този против България в деня на откриването, в който " сборная” разгроми " лъвовете " с 21:0.

Русия приключи на второ място в крайното класиране, откакто победи още отборите на Гърция (14:8), Ирландия (13:3) и Сърбия (12:3) и загуби два пъти от Израел – с 12:13 в групата и с 3:5 във финала. По време на шампионата два от отборите – сръбският и ирландският, подадоха контестация против чужденците в отбора на руснаците, само че те бяха отхвърлени от техническата комисия на СЕВ.

 20 от " лъвовете " се хвърлят против кубинско-американската армада на Евро '19
Най-смущаващото в историята на Сергей Борисов е, че никоя от институциите не е обърнала внимание и на серията негови сигнали, почнала съвсем месец преди началото на Евро '19. Руският статистик споделя, че на 6 юни първо е известил " множеството от участващите тимове ", както и WBSC със известия във " Facebook ", на които не е получил никакъв отговор.

След това на 16 юли е изпратил изчерпателен имейл до виновните организации, в който приканва СЕВ " да разсее всички облаци на подозрение ", като обясни по какъв начин издава разрешителни за картотека на играчи в националните тимове на страните от Европа. В същото писмо Борисов декларира, че е почнал да получава закани от представители на националния тим на Русия.

Последният сигнал е от през вчерашния ден (5 декември) и е изпратен в формален имейл до WBSC с копие до десетки национални федерации, в това число българската (БФБ). Той е озаглавен " Доказателството: Грубо нарушаване на разпоредбите на СЕВ от страна на Русия " и споделя цялата история с приложена миналата преписка с интернационалните институции, останала без резултат.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР