Снимка: Булфото, архивЗдравният министър проф. Костадин Ангелов обяви новина за

...
Снимка: Булфото, архивЗдравният министър проф. Костадин Ангелов обяви новина за
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Ваксината за COVID-19 ще е безплатна за всички българи

Снимка: Булфото, списък

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи вест за имунизацията против коронавирус, която ще бъде призната добре от всички българи.

--BANNER_MARK

Здравните управляващи в България следят трайна наклонност за повишение излекуваните на дневна база в страната – съвсем 1000 души на денонощие. Това сподели на брифинг в Министерски съвет по отношение на разпространяването на COVID-19 министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов

„ Общият брой на заболелите медици е 3459, дейните случаи са 1802, на домашно са 1672, в лечебни заведения – 121, в натоварен бранш 9. Имаме досега 22 умряли, от тях 17 лекари, 2 медицински сестри, двама санитари, 1 фелдшер “, показа пред публицистите проф. Ангелов.

По думите му ограниченията до сегашния миг демонстрират, че съумяваме да се оправим с контрола на инфекцията – на 14-дневна заболеваемост сме в средата, по данните за 14-дневна смъртност през вчерашния ден България е на седмо място от 30 страни. Смъртността от коронавирусна зараза у нас е съизмерима с тази в страни като Франция и Испания.

Той се спря и на самолечението с антибиотици. " Азитромицинът и който и да е различен антибиотик не лекува ковид. Той се назначава в случаите, в които има заплаха от бактериална зараза. Именно по тази причина започването на антибиотик и дексаметазон в началните етапи на болестта може да докара до гибел ", предизвести проф. Ангелов.

Проф. Ангелов разяснява, че има известна доза на недоумение за какво не се затварят учебните заведения. Той сподели, че философията е там, където има 15% болни да се изведат школата на отдалечено образование. Министърът напомни, че оттова нататък локалните управляващи могат да проучват и да преценят за по-строги ограничения, написа обстоятелства.бг.

" Има една мярка, която доста се разяснява - ограничението на хората на 65 година и до 65 година До нея стигнахме след извънреден разбор. В началото имаше няколко благоприятни условия - да имаме 3-часови коридори, по-късно да имаме един 3-часов кулоар, имаше предложение за два коридора по два часа. След диалози с търговците те споделиха, че това ще затрудни работата. Затова избрахме от 8 до 10 ч. сутринта. Предстоят дни, в които може да имаме занижаване на температурите, по тази причина ще изместим коридора от 14 до 16 ч. Ако забележим, че има скупчване на хора, този кулоар ще бъде уголемен по време. Има и изключения, които ще се вземат решение самостоятелно ", изясни проф. Ангелов.

" Ваксината за ковид ще бъде доброволна и безвъзмездна за всички български жители. Очакваме да приключат договарянията и регистрацията на имунизациите на европейско равнище. От първите 6 ваксини, които ще бъдат създадени, България е декларирала интерес към 3 от тях. Тези три ваксини са от първите, които ще получат регистрация от Европейската организация по медикаментите, което подсигурява тяхната сигурност, употреба и стандарти на високо качество и успеваемост. Тогава българите ще имат достъп до тази ваксина - всички, които проявят интерес, това ще става непринудено. Достатъчни количества ваксина ще има за всички уязвими групи: жители над 65 години, хора с хронични болести и тези, които са на първа линия – българските медици. Тя няма да влиза в имунизационния календар на България “, добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР