Снимка Булфото, архивЕкспериментален воден режим е въведен от няколко дена

...
Снимка Булфото, архивЕкспериментален воден режим е въведен от няколко дена
Коментари Харесай

Експериментално спират водата в Бяла черква

Снимка Булфото, списък

Експериментален воден режим е въведен от няколко дни в град Бяла църква, оповестява

Заради намалял дебит и в двата водоизточника за града, водата за семействата се стопира през нощ.

Жители на Бяла църква алармираха, че градът е на воден режим без това да е обявено на популацията, а елементи от града нямат вода от най-малко четири дни. 80 % са загубите по водопронесната мрежа в Бяла църква. 

„ Вододобивът е намалял фрапантно. В момента още опитвам, тъй като не можем да сме сигурни какъв брой е водното количество, което ще е належащо, тъй като са доста огромни загубите на Бяла църква. В момента действаме да стопираме през нощ “, изясни инж. Христо Узунов от павликенския клон на водоснабдителното сдружение. 

Междувременно стана ясно, че община Павликени е спечелила делата, заведени от участници в публичната поръчка за близо 6 млн. лева от фонд „ Земеделие “ за ремонт на ВиК мрежата на Бяла църква и село Караисен, където хората на няколко пъти излизаха на митинги. 

„ Очакваме да подпишем анекс с Държавна фирма „ Земеделие “ за съответните суми след извършената поръчка и да открием строителната площадка “, съобщи кметът на Павликени Емануил Манолов и посочи, че подмяната на над 30 километра ВиК мрежа в двете обитаеми места ще продължи 270 дни, което отчасти ще реши водния проблем. 

/ПИК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР