Смята се, че супите са възникнали малко след възникването на

...
Смята се, че супите са възникнали малко след възникването на
Коментари Харесай

Най-вкусните супи от цял свят

Смята се, че супите са зародили малко след възникването на кулинарията. В началото те се появяват като на ниска цена и различен метод за насищане на глада.

За първоизточник на най-старото ядене се счита течният вид на овесената каша. Според историческите данни първите супи са се сервирали за пръв път в публичните заведения в Париж през 18-ти век.

Всяка просвета има свои лични вариации за приготвянето на супите. Кулинарите в тях употребяват разнообразни артикули и способи за приготвянето им. Ето кои са най-вкусните супи от целия свят:

Тайланд

 Тайландска чорба

Изключително обичана там е пилешката чорба. За разлика от познатата по нашите географски ширини, тайландската пилешка чорба се гарнира с нискомаслено кокосово мляко, което я прави в действителност специфична.

Италия

 минестроне

Италианците доста обичат супите. Може би най-популярната в страната е минестроне. Тя се прави от разнообразни типове зеленчуци и се сервира топла.

Франция

 лучена чорба

Лучената чорба е измежду обичайните ястия за страната. Лесна за подготвяне, с малко съставки, тя е едно същинско празненство за сетивата.

Гърция

Лимонената чорба в Гърция е същински шедьовър на кулинарното изкуство. Основни съставки в нея са свареното пиле, оризът и задачите части лимон.

 лимонова чорба

Виетнам

Традиционната виетнамска чорба се подготвя от останки свинско месо, царевица и други зеленчуци. Вкусът ѝ се счита за много другоземен. Виетнамците обаче безусловно я обожават.

 виетнамска чорба

Испания

Най-забележителната испанска чорба е гаспачо. Приготвя се от домати и се сервира студена.

 Гаспачо

Русия

Въпреки че идва от Украйна, боршът се е трансформирал в най-обичаната чорба в цяла Русия. Там тя се подготвя по нормална рецепта от месо, зеле и цвекло.

 борш

България

 таратор

Въпреки многообразието от супи, които се употребяват у нас, за знак на страната ни се приема тараторът. Тази студена чорба е една от най-вкусните в целия свят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР