Смяната на служебния министър на земеделието Кирил Вътев е била

...
Смяната на служебния министър на земеделието Кирил Вътев е била
Коментари Харесай

Кирил Вътев уговорил с Главчев уволнението си от МЗХ предварително

Смяната на служебния министър на земеделието Кирил Вътев е била авансово контрактувана с премиера Димитър Главчев. Това стана ясно от думите на самия Кирил Вътев пред БНР.

Според него Главчев постъпил извънредно честно, защото извършил ангажимента.

" Помолих го да бъда заменен, в случай че не се получи едно изискване ", изясни Вътев, само че не посочи какво е било то.

В тази връзка Димитър Главчев го предизвестил: " По-добре да го научиш от мен, в сравнение с от медиите. Това, за което си говорехме, не може да стане. Затова те избавям. "

А другояче Николай Денков  посъветвал Вътев да не остава в служебното държавно управление, тъй като гледал по-технологично и пазарно на нещата.
 Димитър Главчев сменя и земеделския министър
Димитър Главчев сменя и земеделския министър

Иска Георги Тахов да замести Кирил Вътев, който бил виновен за недоволството на земеделците

" Имах свободата да привлека хора, които съм избрал. Приех ги с цялостно доверие, само че двама от тях злоупотребиха с него ", уточни още Кирил Вътев, само че не пожела да назове имената им.

За него е приятна изненада индивидът, който заел мястото му в министерството. С Георги Тахов работели добре преди.

" Няма да ме видите в листа, няма да ме видите и в политиката въобще . Оставам си в неправителствения бранш ", съобщи някогашният министър.

Според Вътев два от четирите митинга, които се организираха пред земеделското ведомство по време на неговото ръководство, са били " безусловно изкуствени и предвождани от отявлени субсиевъди ".

" Те бяха подпомагани. Не желая да обмислям от кого ", разяснява още Вътев.

По думите му проблемите с така наречен " субсиевъди " ще бъдат позволени с продоволствената самостоятелност.

" Тази страна е извънредно плодородна и има невероятни производители, които обаче не вървят по митинги и не викат. Те даже не аплайват за субсиидии, само че са на пазара и се развиват. "

Според Вътев, в случай че вносът спре, в България ще настане апетит до три месеца. Той е безапелационен, че не може да внасяме 80% от плодовете и зеленчуците. Потенциалът, който има българското произвеждане е голям, а ние не го развиваме. Интересът е към дотация, а не към артикул, добави Вътев.
 Обмислят основаване на нов закон за земеделските кооперативи
Обмислят основаване на нов закон за земеделските кооперативи

Според отрасловия министър сдружаването ще докара до по-добри стопански резултати

Припомняме, че през февруари селскостопански производители на доста места в страната. Беше В митинга се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди. Земеделците оповестиха, че чакат да видят съглашението, а не да слушат единствено думите на властта.

От Българската земеделска камара митинги на селскостопански производители. Впоследствие и парафираха постигнатото, а Николай Денков изясни, че работна група ще следи ежемесечно какво се извършва по съглашението. Други селскостопански производители пък на Вътев.

Недоволството на земеделците против Кирил Вътев избухна още през 2023 година Нещата обаче приключиха наред, откакто.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР