Служители на „Теленор“ са завлекли десетки граждани с хиляди левове.

...
Служители на „Теленор“ са завлекли десетки граждани с хиляди левове.
Коментари Харесай

Служители на Теленор завлекли десетки с хиляди левове!

Служители на „ Теленор “ са завлекли десетки жители с хиляди левове. За това сигнализират пострадалите. Компанията продължава да изисква от тях да заплащат суми по лизингови контракти, които те смятат за недействителни.

Пострадалите са образували и група във фейсбук, именувана „ Измамничката Ваня Салчева “.

Един от тях – Йордан Данчев, обясни обстановката пред „ Флагман “: „ Аз и приятелката ми сме дългогодишни клиенти на мобилен оператор “Теленор България ЕАД “. Преди повече от година с нас се свърза лицето Ваня Стефанова Салчева, за която знаехме, че е чиновник и шеф на магазин на мобилния оператор.

Каза ни, че към този момент е районен управител и че ни предлага да подпишем контракт, който тя ни изясни, че е за групата ѝ „ Семейство и другари “. Можехме да го подпишем в посочен от нас магазин, като той беше авансово направен от чиновниците. След няколко дни Ваня ни се обади да ни каже, че договорите са сбъркани и би трябвало незабавно да отидем да ги „ преподпишем “, тъй като ще загубим преференциите, както и номерата, които използваме повече от 15 години. Ваня посочи, че сбърканите контракти ще се анулират. Договорът се „ преподписваше “ на няколко пъти, тъй като нейните сътрудници все бяха объркали нещо и по този начин сега имаме общо 6 броя контракта за мобилни услуги с 6 броя лизинга за мобилни устройства, които даже и не сме подозирали, че сме подписали.

Тези телефони в никакъв случай не са били в наше притежание. Говори се, че практиката е да се пуска договорът за лизинг сред другите документи, с цел да може клиентът машинално да подпише и да не го забележи. По този метод чиновници на „ Теленор “ ни вкараха в подвеждане посредством потреблението на нелоялни търговски практики, заблуждаваща и подвеждаща информация. Жалкото е, че компанията ги толелира и такива лица като Ваня и чиновници съумяват да калкулират на наше име контракти за лизинг на мобилни устройства и контракти за мобилни услуги, за които по никакъв метод не сме изразявали правновалидна воля за подписване.

„ Теленор България “ ЕАД до този миг не спомага по никакъв метод и не позволява казуса с непозволените дейности на своите чиновници. След повече от четири месеца ни беше обещано предложение за преустановяване контракти за мобилни услуги (които не се употребяват и в никакъв случай не сме желали да имаме или използваме), без наказателна клауза, което не е задоволително за нас, защото желаем да бъдат прекъснати и договорите за лизинг на устройства, които не са в нас. Говори се, че в схемата има и хора от мениджърския отдел. “

Пусната е тъжба до Комисията за отбрана на потребителите, както и до Софийска Районна прокуратура. По случая е формирана и инспекция в Икономическа полиция и 6-то РПУ, изясни господин Данчев.

„ В диалозите с въпросното лице (Ваня Салчева) тя дава обещание, че „ работи по въпроса “ да приключи всичките ни контракти. До момента това не се е случило. Това, което желаеме, е всички контракти за мобилни услуги, без главните ни номера, да бъдат прекъснати, както и 6-те лизинга на мобилни телефони, а компанията да си търси отговорност от Ваня Салчева.

Разполагаме с аудио и видео записи, в които Ваня изяснява, че тя е взела телефоните, след което ги връща в „ Теленор “, където те се препродавали, и ние нямаме никакъв ангажимент за заплащането им, че „ всичко е нейна работа “ и тя ще „ оправи нещата “. Записите са предадени в полицията.

По данни от обществените мрежи, броят на потърпевшите по такава скица лица, - по неофициална информация, а точно направена Facebook група, в която се причисляват наранени, е към 150 души, като сигурно може да се твърди, че това не са всички потърпевши от Ваня Салчева “, съобщи още Йордан Данчев.

В него не се прецизира кой тъкмо е мобилният оператор. Той обаче е потърсен за мнение.

„ Теленор “ изрично се разграничава от всички дейности, които накърняват положителното име и уронват престижа на компанията.

„ Бихме желали да Ви осведомяваме, че по отношение на актуалните тъжби и след това на подробно вътрешно следствие сме открили случаи на трима чиновници, които, в нарушаване на откритите правила, евентуално са съдействали на госпожа Салчева “, пишат от компанията.

Трудовите контракти с тримата чиновници, както и този на госпожа Салчева, са прекъснати.

Потърпевшите не престават да чакат реакция от полицията и прокуратурата, както и подпомагане от „ Теленор “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР