Служебното правителство ще разработи целева мярка за подпомагане на транспорта,

...
Служебното правителство ще разработи целева мярка за подпомагане на транспорта,
Коментари Харесай

Превозвачите отменят протестите. Правителство ще разработи целева подкрепа за сектора

Служебното държавно управление ще създаде целева мярка за подкрепяне на превоза, а в подмяна на това браншът разгласи, че отсрочи планувания за вторник народен митинг. Това стана ясно след среща сред министъра на обществената политика Гълъб Донев с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи. В нея взе участие и министърът на превоза Христо Алексиев.

Новият механизъм за подкрепяне на бранша ще бъде квалифициран в идващите две седмици. В поддръжка на заетостта в сектора до края на 2021 година ще продължи да работи и мярката 60/40 във разновидността, в който се прилагаше през юни и юли.

При подготовката на плана на Бюджет 2022 служебното държавно управление ще предложи въведеното през тази година данъчно облекчение за такситата да се резервира.

Министърът на превоза Христо Алексиев се ангажира да бъде обновена методологията, по която общинските препоръки дефинират минималните и оптималните цени на такситата. Ще се приготви и смяна в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина според настояването на бизнеса.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР