Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че предизборната пушилка“ на Продължаваме

...
Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че предизборната пушилка“ на Продължаваме
Коментари Харесай

Главчев смъкна усмивките на ПП-ДБ: Разсеяхме им пушилката! Не може да агитират с пенсиите

Служебният министър председател Димитър Главчев съобщи, че „ предизборната пушилка “ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ по отношение на покачването на пенсиите е била разсеяна. В началото на днешното съвещание на Министерски съвет той разгласи, че не може пенсиите да са „ предизобрен афиш и пропаганден материал на полтическите сили “.
Вчера Надзорният съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) реши размерът на пенсиите от 1 юли да бъде повишен с 11%. Въпреки това от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) продължиха да упорстват в настояването си за привикване на изключително съвещание на Народното събрание, тъй като нямало да разрешат „ игрички с пенсионерите “ – т.е. нарастването да е не 11, а 10%. Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява, че няма доверие на служебното държавно управление и те би трябвало да бъдат обвързване да изпълнят заложеното в бюджета нарастване на пенсиите, предава offnews.bg.
„ Вчера всички станахме очевидци по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна. Не може и пенсиите да са предизобрен афиш и пропаганден материал на полтическите сили. Взехме решение в сходство със закона “, сподели през днешния ден Димитър Главчев.
Той увери, че съществена задача на служебното правителсто е да провежда транспарантни и почтени избори и че досега „ всичко върви по проект “. От Министерството на електронното ръководство са уведомили премиера, че графикът се съблюдава, удостоверяването на сходството на машините върви по проект, екипите работят и се чака от 24 до 26 май да бъде завършен процесът.
Служебният министър председател разяснява и президентските избори в Северна Македония, като сподели, че България неведнъж е заявявала поддръжка за европейската вероятност пред страната, само че единствено при изискване, че се съблюдават всички подписани контракти.
„ Ако Северна Македония продължава да има предпочитание за участие в Европейски Съюз, би трябвало да съблюдава всички договорнетости. В подобен случай България няма да е спънка на Северна Македония да се причисли към Европейски Съюз “, съобщи Димитър Главчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР