Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че ще работят

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че ще работят
Коментари Харесай

Нито една от фирмите, получили кредити от ББР, не дойде на изслушването при Петков

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков съобщи, че ще работят за това Българската банка за развиване да стартира да работи с дребните и междинните предприятия.

Днес министърът очакваше на среща 8-те най-големи кредитополучатели от банката, които да обяснят защо са били употребявани заемите. Нито една от компаниите не пристигна на срещата.

На поканата му обаче са дали отговор единствено от 6 от 8-те компании. В писмените си отговори те се извиняват, че няма да могат да дойдат.

" От всичките 6 най-малко, което е положителната вест, споделят, че си заплащат заемите и нямат веселба. От тази позиция аз съм доста благополучен като принципал на Банката за развиване, макар че имам огромни рецензии към метода, по който банката е давала заеми на огромни компании, вместо да следи прецизно дребните и междинни предприятия, за които това е законът за ББР. Поне въз основата на тези писма, първата индикация е, че парите, които са били употребявани и заеми, които са дадени сега се обслужват без никакви промени. От друга позиция, остава за мен въпросът - единият милиард, който е държавни средства действително, това ли е най-хубавото целево потребление за тези пари. Другото, което е забавно за мен и аз бих желал да се обърна към всички фенове, започваме да получаваме забавни сигнали по отношение на дребни предприятия, които не са имали достъп до заеми ", съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР