Служебната власт продължава с рокадите. От финансовото министерство съобщиха, че

...
Служебната власт продължава с рокадите. От финансовото министерство съобщиха, че
Коментари Харесай

Бившият началник на кабинета на Горанов поема Финансовата инспекция

Служебната власт продължава с рокадите. От финансовото министерство оповестиха, че е назначен нов шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). От поста е освободена Илка Димова-Мазгалева, а на нейно място е назначен Георги Йорданов.

От 2014 година до 2020 г Йорданов е бил шеф на кабинета на Владислав Горанов, като министър на финансите. През февруари 2020 година Той е назначен за ръководител на Държавната комисия по хазарта, а след закриването й е назначен за консултант на министъра на финансите до месец май 2021 година, след което се занимава с одитна активност в действителния бранш, излиза наяве от известието на министерството на финансите.

Йорданов е пред ставен като човек с богат административен опит, добит на експертни и управителни длъжности.

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) е институцията, която би трябвало да пази обществените финансови ползи.

Финансовата ревизия има санкционираща функционалност при разкриване на нарушавания - разкрива породени вреди и притегля отговорните лица към административно наказателна и имуществена отговорност.

АДФИ е и способния орган, който осъществя административно наказателна отговорност в региона на публичните поръчки.

Съществена задача на държавната финансова ревизия е и установяването на измами и нарушавания, засягащи финансовите ползи на Европейските общности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР