Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа в Киев проруски

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа в Киев проруски
Коментари Харесай

СБУ задържа проруски хакери, имитрали акаунтите на украинските служби

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа в Киев проруски хакери, основали подправени сметки на ръководителите на украинските специфични служби, написа съветската работа на БиБиСи.

СБУ съобщи, че е ликвидирала ботферми в Киев, участващи в осведомителни диверсии в интерес на съветското разузнаване. Задържани са двама уредници, разпространявали всеобщо дезинформация за войната в Украйна.

Според СБУ са основани подправени сметки в обществени мрежи и месинджъри, по-специално от името на ръководителя на Службата за сигурност и началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата.

За да основат тип на " същински " страници, тези сметки препостваха официални известия от СБУ и Главното разследващо ръководство. Фалшиви страници на украинци от разнообразни райони са регистрирани и във Фейсбук, Twitter, Instagram и Tik-Tok, както и в съветските Odnoklassniki и Vkontakte. Организаторите са генерирали повече от хиляда подправени акаунта всеки ден, които управлявали с помощта на профилирани компютри.

Нападателите са координирали дейностите си с представители на съветското разузнаване, от които са получили " наръчници " за осъществяване на подривна активност, оповестява СБУ.

От арестуваните са конфискувани и нерегистрирани огнестрелни оръжия с муниции и бойни гранати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР