Службата за сигурност на Украйна СБУ е извършила удар с

...
Службата за сигурност на Украйна СБУ е извършила удар с
Коментари Харесай

Украински дрон удари руска рафинерия на 1200 км от границата


Службата за сигурност на Украйна СБУ е направила удар с дрон по съветска петролна рафинерия, ситуирана на близо 1 200 км от границата, заяви източник от украинската защита.

Източникът съобщи пред Агенция Франс Прес, че ударът по рафинерията в съветската република Башкортостан е " дело на СБУ " и е бил осъществен на " рекордно разстояние ". Дронът е прелетял разстояние от 1500 км. Имало е и удар по две петролни бази в Краснодарския край в Южна Русия.

" СБУ за следващ път потвърди, че разполага с мощни софтуерни решения, които оказват помощ да се нанесат мъчителни удари на врага ", акцентира източникът.

По-рано през днешния ден съветските служби за незабавна помощ оповестиха, че има щета на помпена станция в рафинерията " Салават " в Башкортостан, която принадлежи на съветския енергиен колос " Газпром ".

" Няма пожар и жертви. Рафинерията продължава да действа обикновено ", се споделя в изказване на Министерството на изключителните обстановки.

Ударът идва в миг, когато Русия отбелязва годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия.

" Това е опит за повреждане на нашия празник. Ние не имаме намерение да се поддаваме на провокации. Честит Ден на успеха! ", сподели ръководителят на република Башкортостан Радий Хабиров. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР