Случващото се в пенсионната система е фриволна употреба за политически

...
Случващото се в пенсионната система е фриволна употреба за политически
Коментари Харесай

Шулева за добавките: Фриволна употреба на пенсионната система за политически цели

Случващото се в пенсионната система е фриволна приложимост за политически цели. Добавката беше 75 лв., след това 100, няма да се учудя да стане и 150. Всеки стартира да наддава и да се прави на " угрижен " за бедните хора. Това съобщи някогашният вицепремиер Лидия Шулева в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

„ Тръгва се към диспропорции в пенсионната система и дефицитите в нея. Добавките за пенсионери са детайл от обществената система. Хората с ниски приходи би трябвало да бъдат подпомагани, изключително когато предстоят празници. За тази цел обаче да се употребяват обществената политики, а не да се дават пари по волунтаристичен метод ”, счита тя.

Тя се усъмни, че огромна част от хората с минимални пенсии в действителност получават по две. А по този начин се се основава неравноправие. „ Някои от работещите пенсионери или тези под линията на беднотия въобще нямат толкоз невисок приход. Тези, които имат по-високи пенсии, само че това е единственият им приход, ще бъдат лишени. Когато не се съблюдава подоходният аршин, се получават обществени изкривявания. Прави се подоходен тест, с цел да се откри кои в действителност принадлежат към уязвимите групи ”, разяснява Шулева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР