Случва ли ви се да мислите прекалено често и прекалено

...
Случва ли ви се да мислите прекалено често и прекалено
Коментари Харесай

7 начина да спрете да живеете в миналото

Случва ли ви се да мислите прекомерно постоянно и прекомерно дълго за предишното? Ако отговорът ви е позитивен, евентуално е нужно да положите старания, с цел да се върнете в сегашното. Да живеете в минал миг не е продуктивно и сигурно не е положително за вас. Важен е актуалният миг, тъй като единствено той ви дава действителен късмет да измененията това, което не ви харесва.

7 метода да спрете да живеете в предишното

1. Учете се от предишното, само че не оставайте там.

 предишното 7 метода да спрете да живеете в предишното

Да. Тези отрицателни прекарвания, които сте имали, в действителност могат да бъдат употребявани за учене и бъдещи прекарвания – без значение какъв брой мъчителни са те. Отделете малко време, с цел да обмислите прекарването и да разгледате методите, по които то в действителност може да ви бъде от изгода по пътя.

Можете да се поучите от опита си, като помислите върху тези няколко елементарни въпроса:

Какво в действителност се случи? Отговаряйте единствено като се сблъскате с обстоятелствата.

Какви страсти изпитвам? Може да ги записвате някъде.

Как мога да употребявам това, с цел да имам власт над себе си и възприятията си?

След като отговорихте на тези въпроси, е време да продължите. Въпреки че размишляването върху предишното за известно време е задоволително, размишляването върху него единствено ще задържи тези отрицателни мисли и усеща.

 

 

2. Изразете себе си.

 предишното 7 метода да спрете да живеете в предишното

Не се колебайте да премахнете болката, която изпитвате от гърдите си. Независимо дали става дума за диалог с индивида, който ви е наранил (или който вие сте наранили), описване на другар или записване, изразяването на възприятията ви може да ви помогне да разберете какво би трябвало да се направи, в случай че въобще би трябвало да се направи, с цел да продължите напред. Това ще ви помогне да се справите с предишното си.

 

 

3.Спрете да сочите с пръст.

Да играеш ролята на жертва е елементарно и от време на време се чувстваш сносно, изключително спрямо приемането на истината. Проблемът е, че обвиняването на другите ви пречи да продължите напред. Най-често соченето с пръст е просто недоволство. Не играйте ролята на жертва, по този начин по-лесно ще забравите предишното си.

4. Създавайте нови мемоари в сегашното

 предишното 7 метода да спрете да живеете в предишното

Ако спомените от предишното ви са най-вече мъчителни, това е знак, че би трябвало да ги оставите там, където са. Следващата ви задача е да се концентрирайте върху основаването на нови мемоари в сегашния миг. Новите мемоари няма да ви накарат да забравите за предишното, само че ще ви помогне да осъзнаете, че животът е повече от това, което се е случило преди. Създаването от своя страна е метод да почувствате, че силата е във вашите ръце.

 

 

5. Прекъснете връзката за известно време.

 предишното 7 метода да спрете да живеете в предишното

Позволете си да отделите малко време, с цел да можете да изчистите главата си. Не е нужно да пътувате с раница из Европа. Просто се отстранете от обстановката, като се дистанцирате от хората, местата и нещата, които ви припомнят за предишното. Практикуването на способи за спиране на връзката за известно време ще ви даде опция да изпитате нещо позитивно – даже в случай че това е просто къмпинг в близкия къмпинг без достъп до обществени медии.

Когато се върнете, ще имате позиция към предишното.

 

 

6.Помислете за хората към вас.

Направете инвентаризация на хората към вас. Кой е отрицателен и постоянно ви унищожава? Кои са хората, свързани с предишното, от които се пробвате да се отдалечите? Може да се наложи да се отдалечите от тези хора, с цел да намерите по-положителни хора, които ще ви дадат мощ.

7. Поемете отговорност за грешките си

Може би сте създали неточности в предишното си, които са предиздвикали живота ви да поеме по друг метод. Може би даже наранявате другите с дейностите си. Ако замитате грешките си под килима, вие вършиме неприятна услуга освен на тези, които сте наранили, само че и на себе си.

Признаването и приемането, че сте играли ръка във вашата обстановка, е първата стъпка към освобождение от предишното. Може би това значи да се свържете с някого, който сте онеправдали, и да му се извините или по някакъв метод да го компенсирате.

След като можете да поемете отговорност за предходните си неточности, ще почувствате голяма тежест, вдигната от раменете ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР