Случаите на остри респираторни заболявания в област Добрич са се

...
Случаите на остри респираторни заболявания в област Добрич са се
Коментари Харесай

Покачват се случаите на остри респираторни заболявания в област Добрич

Случаите на остри респираторни болести в област Добрич са се покачили спрямо миналата седмица. Това оказва се от оповестения на уеб страницата на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Добрич седмичен бюлетин. 

За интервала от 19-и до 25 януари са регистрирани общо 164 случая на заразни болести, от които случаите на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) са 141. През миналата седмица случаите са били 147, а 120 са тези с ОРЗ. Общата заболяемост от грип и ОРЗ за региона е 193 на 10 хиляди души. За съпоставяне седмица преди този момент тя беше към 166 на 10 хиляди Въпреки покачването на заболелите, към момента не са достигнати епидемиологичните стойности. 

През предходната седмица в региона са регистрирани и 16 случая на COVID-19, за денонощието те са четири, демонстрира информация от Единния информативен портал. Новите доказани случаи на ковид в страната за последното денонощие са 26, сочат още данните.

От през днешния ден е преустановен присъственият образователен развой, извънкласните занимания и проведените действия за възпитаници на територията на област Пловдив, както и в две учебни заведения в област Габрово. Двете области са в грипна зараза до 5 февруари, се показва в известие от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР