Слован Братислава спечели с 1:0 втората среща от група А

...
Слован Братислава спечели с 1:0 втората среща от група А
Коментари Харесай

Слован излъга Олимпия Любляна в Лига на конференциите

Слован Братислава завоюва с 1:0 втората среща от група А на шампионата Лига на Конференциите против Олимпия Любляна. Александър Чаврич вкара победния гол в 55-ата минута от дузпа. " Белите " са отпред в таблицата с цялостен актив от точки след два дуела. Словашкият първенец ще има третото си присъединяване в потока на 26 октомври против френския OSC Лил.

Словаците преобладаваха и с изключение на попадението, имаха още най-малко 4-5 чисти голови положения, които не осъществиха.

В другата среща от групата изненадващо фарьорският Клаксвик измъкна 0:0 от френския Лил. Играчите на треньора Магте Хосет демонстрираха следващата си саможертвена игра и не разрешиха на елитния противник да ги победи.

В група В Зоря (Луганск, Украйна) нямаше такива проблеми, въпреки да стигна единствено до 1:0 при визитата на Брейдаблик (Исландия). Игор Горбач вкара единствения гол в 38-ата минута. Гент (Белгия) реализира удобно 2:0 над Макаби (Тел Авив), воден от Роби Кийн. Двата гола вкара Тарик Тисудали в 39-ата и в 93-ата минути.

Гент и Зоря (Луганск) са на първите две места в групата с по 4 точки, израелците са с 3.

В група С също има тим с две победи от два мача – това е Виктория (Пилзен, Чехия). Днес те завоюваха с 2:1 при визитата си на Астана (Казахстан), извоювайки успеха с два гола в границите на две минути. Томаш Хори и Ян Копич в 54-ата и в 56-ата минути вкараха след гола на Марин Томасов преди почивката.

Сензацията обаче хвърли косовският първенец Балкани, който удари с 2:0 хърватския гранд Динамо (Загреб). Домакините играха с познатата и на българската аудитория сила и себераздаване и стигнаха до триумфа с головете на Алмир Криезиу в 44-ата минута и бомбен изстрел на Уалид Хамиди седем минути преди края.

Още една сензация имаше в група D, където Лугано обърна Бешикташ от 0:2 до 3:2. Венсан Абубакар вкара два гола за домакините от Истанбул в 37-ата и в 53-ата минути. След това обаче Валентен Росиер беше отхвърлен, а в последните 9 минути Лугано наниза невероятните три гола. Инасио Алиседа понижи в 81-ата, а Шелчим Влади изравни в 87-ата. Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Ерик Баи обаче гръмна бомбата с крайното 2:3 в добавеното време.

Намиращият се в отлична форма капитан на ФК Брюж Ханс Ванакен реши гостуването на синьо-черните на Будьо Глимт в другата среща от групата, разписвайки се в 20-ата минута.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР