Следващото издание на колоездачната Обиколка на Франция през 2024 година

...
Следващото издание на колоездачната Обиколка на Франция през 2024 година
Коментари Харесай

Обиколката на Франция по колоездене през 2024 ще стартира във Флоренция и ще завърши в Ница

Следващото издание на колоездачната Обиколка на Франция през 2024 година ще стартира за исторически първи път във Флоренция (Италия), оповестиха уредниците при представянето на надпреварата в сряда.

Освен това надпреварата няма да приключи на " Шанз Елизе " в Париж, каквото е традицията, а в Ница, тъй като по същото време във френската столица ще се организират Летните олимпийски игри. Първият стадий на Тур дьо Франс ще бъде на 29 юни, а финалът ще е на 21 юли.

Първият ден на Обиколката на Франция ще започва от Флоренция, като състезателите ще карат 205 км до Римини, като ще има седем изкачвания и ще се премине през Сан Марино. Вторият стадий е 200 км сред Чезенато и Болоня, още веднъж в Италия, ще се премине през връх Галистерна и Имола.

По време на третия стадий сред Плезанс и Торино, който е 225 км, преимущество ще имат спринтьорите, защото теренът ще бъде най-вече равнинен.

Обиколката включва още емблематични места, като Галибие, Турмале и връх Де ла Бонет, който с надморската си височина от 2802 м е най-високият асфалтиран път във Франция.

Тур дьо Франс ще приключи със съревнование по часовник в Ница, което се случва за първи път от 35 години насам.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР