След успешното внедряване на най-съвременната основна ИТ банкова система Oracle

...
След успешното внедряване на най-съвременната основна ИТ банкова система Oracle
Коментари Харесай

Алианц Банк България с нова визия

След сполучливото внедряване на най-съвременната съществена ИТ банкова система Oracle Flex Cube 12.3, Алианц Банк България стартира план за смяна на дистрибуционната си мрежа. Това стана ясно на формалното разкриване на най-новия и съвременен бизнес център на банката на бул. Цар Освободител №8. Той е първият офис от нов вид на банката, който ще бъде мултиплициран в цялата страна. Дизайнът е по план на Ивана Янкова, студент от Националната художествена академия. Тя бе отличена преди всичко в състезанието на банката за "Идеен план на визия за банков офис ", извършен през предходната година.

"Да бъдем покрай клиентите си и да отговаряме на техните упования е главен приоритет за нас. Адаптираме се към изменящата се среда и потребителските настройки и последователно преобразуваме клоновата мрежа от точка на транзакционен бизнес към място за консултация и продажба на финансови решения. Вярваме, че по този метод ще прибавим стойност в процеса на потребителско обслужване и доста ще подобрим успеваемостта на работа ", съобщи Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България.

Алианц Банк планува въвеждане на дребни безкасови клонове, в които обичайните касови зони ще бъдат сменени с машини, а чиновниците ще правят главно консултантска активност. Допълнително ще бъдат обособени зони за 24-часово самообслужване, като с изключение на обичайните банкомати за приемане и изтегляне на пари в брой, ще има интерактивни маси, осигуряващи благоприятни условия за цифрово банкиране. Това е продължение на политиката на Алианц Банк България за цялостната цифровизация на бизнес процесите.

"Да усетя това ново пространство ме кара да усещам, че сме на верен път. (...) Ние ивестирахме услия и време в това да доставим една нова съществена банкова система - съвременна и модерна. Тази система ни дава съображение ние да прикачим спомагателни и нови по-бързи услуги за нашите клиенти ", заключи Йоанис Коцианос, ръководител на Изпълнителния комитет, като даде обещание да бъдат реновирани още нови местоположения на база новата идея.

Алианц България Холдинг е компания, предлагаща цялостен набор от финансови услуги. Тя е на българския пазар от 28 години и развива своята активност в областта на общото и животозастраховането, пенсионното обезпечаване, банковите услуги и лизинга, като обслужва над 1.3 млн. клиенти в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР