След церемонията започна и празник с танци, песни, писани яйца

...
След церемонията започна и празник с танци, песни, писани яйца
Коментари Харесай

Осветиха бойните знамена в Созопол на Гергьовден

След церемонията стартира и празник с танци, песни, писани яйца и козунаци

С водосвет на знамената на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса стартира днешният празник – Деня на храбростта, в Созопол.

Ритуалът беше осъществен от отец Димитър пред църквата „ Св. Георги “. От там потегли шествие с бойните флагове до арката, на която са изписани имената на починалите във войните жители на Созополска община.

Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса и ръководител на общинския съвет Станимир Андонов описа за бойните подвизи на българската войска и за какво Гергьовден е значим за сегашни и някогашни военни, както и за жителите. Той подсети и за героизма на падналите за свободата на България.

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев се обърна с прочувствена тирада към присъстващите:

„ Днес е ден, в който отдаваме респект към тези, които с цената на разплисканата си кръв и с остриетата на щиковете си,  разрешиха България да съществува, разрешиха и ние да съществуваме като жанр.

Днес е и ден, в който би трябвало да изразим уважението си към тези, които в този момент са поели този дълг от падналите. Благодаря на хората които отдават своята работа на българската войска и ни пазят в един по този начин провокационен свят.

Аз съм сигурен, че България и българския народ ще ги има до момента в който тупти българското сърце. Честит празник! “

Капитан І сан Петър Петров – пълководец на Военноморска база – Бургас също поздрави присъстващите с празника и отдаде чест в памет на сътрудниците си, починали за родината.

Венци и цветя бяха положени в символ на респект от кмета Тихомир Янакиев, общинската администрация, общинския съвет, Българска социалистическа партия, ГЕРБ,   офицерите и сержантите от запаса и клуб „ Българка “, Гражданско съдружие „ Раковски, Левски, Ботев “ и жители.

Присъстващите уважиха паметта на починалите с минута безмълвие.

След церемонията стартира и празник с танци, песни, писани яйца и козунаци, проведен от Тракийското съдружие „ Яни Попов “ Созопол.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР