След пет месеца напусна украинското пристанище Черноморск. Плавателният съд е

...
След пет месеца напусна украинското пристанище Черноморск. Плавателният съд е
Коментари Харесай

Българският кораб Рожен напусна Черноморск, натоварен с украинско зърно

След пет месеца " напусна украинското пристанище Черноморск. Плавателният съд е претрупан с царевица и дружно с още два кораба отплава от Украйна по силата на за безвредни доставки на зърното, блокирано в украински пристанища поради войната.

Корабите " Поларнет ", " Рожен " и " Навистар " транспортират общо 58 000 тона царевица. Трите плавателни съда пътуват надлежно за Турция, Англия и Ирландия.

Корабът " Рожен " транспортира 13 000 тона царевица и пътува към Англия. Отплаването на плавателния съд, регистриран в Малта, се следи непрестанно от Съвместния координационен център.

Потеглянето му от украинското пристанище беше доказано и от българското външно министерство.

Корабът " Навистар ", плаващ под флага на Панама, който ще дойде от Украйна в Ирландия и транспортира 33 000 тона зърно, е потеглил от пристанището в Одеса. Корабът ще бъде подложен на ревизия от Съвместния координационен център в северната част на Истанбул, удостовери в Туитър министерството на националната защита, представен от Българска телеграфна агенция.

Третият кораб - " Поларнет " - плава под турски байрак с 12 000 тона царевица към пристанището Карасу в Турция, само че преди да доближи тази дестинация също ще бъде инспектиран от взаимна комисия в Истанбул.

Същевременно корабът " Фулмар С ", плаващ под флага на Барбадос, закотвен в морето край Северен Истанбул, е бил инспектиран от екип на Съвместния координационен център и ще отплава празен за украинското пристанище Черноморск, където ще бъде претрупан със зърно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР