След на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев,

...
След на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев,
Коментари Харесай

Квестори изведоха Манол Пейков от пленарната зала, Възраждане го обвиниха, че е пиян

След на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев, думата взе водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Докато той говореше от естрада, депутатът от ПП-ДБ подвикна от място  " Времето! ", евентуално напомняйки, че даденото му за изявление време е изтекло. 

" Както виждате сега в залата има хора, които са в нетрезво положение. Не за първи път представители на ПП-ДБ влизат в залата явно консумирали алкохол, явно в нетрезво положение ", обърна се Костадинов към председателя на Народното заседание Росен Желязков.

В същото време депутати от " Възраждане " се обърнаха към квесторите и малко по-късно излязоха от залата заедно с Пейков. Ангел Георгиев взе думата, с цел да благодари на квесторите, че са извели " лице, което е във очевидно нетрезво положение ": 

" Не знам по какъв начин го допускате тук и очаквате да взима виновни решения за бъдещето на България, откакто той явно е злоупотребил с избрани вещества. Оставям настрани обстоятелството, че от няколко дни не си е сменял облеклата. Ходи с едни и същи облекла, понамирисва. Това няма изключително значение. Въпросът е, че той не е изключително съответен, дъхаше на алкохол. Това го видяха всички, които са откъм гърба в залата. И поздравявам това, че квесторите взеха ограничения и го изведоха, тъй като не трябва да позволяваме такива лица в пленарна зала. Мисля, че това към този момент е върхът на падението за ПП-ДБ. Вземете ограничения, апелирам ви, това не е прелестно за никой, който е в залата ". 

Стопкадър parliament.bg

Манол Пейков, който скоро по-късно се върна в залата, изиска персонално пояснение, като съобщи от трибуната:

" Господа и симпатяги, имам доста недостатъци. Пълничък съм, от време на време съм чорлав, кривоглед съм, само че пиенето не е един от пороците ми. Събират ми се към 50 грама на година. Така че, апелирам ви, проверете си опорките още един път.

Виждам, че съм бодил в задните ви елементи, търсите метод да влезете под кожата ми. Това не е верният метод. Трябва да го преосмислите. Може би с по-цивилизовано отношение, може би, в случай че измененията отношението си към себе си и към света, може би, в случай че имате по-малко яд към близките и към себе си. И може би, съществено ви го предлагам, също и среща със експерти психиатри. Това също прави работа ". 

Стопкадър parliament.bg

След това депутатите минаха към дневния си ред, който включва първото гласоподаване на Законопроекта за представителните искове за отбрана на груповите ползи на потребителите, внесе от служебния кабинет предходната година. С него се предлага да се разшири кръгът на квалифицираните организации, имащи право да предявяват представителни искове за отбрана на потребителите. Такъв иск ще имат право да предявяват и Комисията за отбрана на потребителите, и квалифицираните организации, избрани от страните членки на Европейския съюз.

Увеличава се и размерът на глобите за неспазване на правосъдни актове.

Според вносителите използването на закона ще обезпечи високо равнище на отбрана на икономическите ползи на потребителите и ще насърчи действието на вътрешния пазар в интерес на потребителите и търговците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР