След като пробива в Китай, детският автор Никола Райков се

...
След като пробива в Китай, детският автор Никола Райков се
Коментари Харесай

Двама български писатели пробиха на два от най-големите книжни пазари в света с авторски заглавия

След като пробива в Китай, детският създател Никола Райков се контракти и с издателството Mind Inventions в Ню Йорк. Щатската компания ще стартира работа по последната настолна игра на българина " Страната на чудесата ", която най-вече ги е впечатлила и се чака да излезе на международния пазар още през идната година. След нея американците възнамеряват да продължат с " Невидим свят " и " Таласъмски истории " от портфолиото на надарения българин.

От щатското издателство се концентрират върху настолните игри и все още и възнамерява да разшири активността си по целия свят като другата година счита да навлезе и в Европа. Това оповестиха от уеб страницата prikazka-igra.com., посредством който се популяризира творчеството на Райков.
 Снимка 644813
" Бяхме доста впечатлени от цялото творчество на Никола Райков ", споделя Даниел Зелкас - изпълнителният шеф на Mind Inventions. " Той има изключителна фикция и много се забавлявахме, до момента в който тествахме книгите и игрите, които е основал. Райков е актьор от международна класа и считаме, че неговото творчество ще пасне чудесно на нашето портфолио и ще се радваме това да бъде началото на сполучливо дългосрочно партньорство. "

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 година в Стара Загора. Завършва осведомителни технологии в Чикаго, като по време на следването си поддържа уебсайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да разгласява свои публикации, разкази и повести. След дипломирането си се завръща в България. Творчеството му за възрастни получава самопризнания и награди, само че той става същински известен с първите по рода си детски книги.

" След триумфа в Китай, това е още един голям пробив от международен мащаб. Усещането, че твоето творчество доближава до хора в разнообразни кътчета на света, е извънредно стоплящо. Считам, че това е освен огромен персонален триумф, а и самопризнание за страната ни като цяло ", разяснява писателят.

В рамките на няколко години Райков се трансформира в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Става най-младият притежател на премия " Константин Константинов " на Министерството на културата и е троент притежател на " Бисерче вълшебно ", в която самите деца гласоподават за своята обичана книга. Създател е и на четири настолни игри като три от тях са утвърдени за издаване и от американската компания.
 Снимка 644814
Още един триумф бележи българската писателка Радостина Николова , която подписа два огромни контракта в Съединени американски щати и Полша за разпространяване на новата си книга. Това оповестяват от.

Само месец след отпечатването на книгата в България " Имам шанс с моите родители " идва следващият международен триумф на заглавия от основаното от нея издателство " Мармот ".

Издателство Papercutz ще разгласява книгата в Щатите, които са импринт на Mad Cave Studios и са профилирани в издаването на комикси. В Полша книгата се издава от Marginezy. Планираните първи тиражи за двете страни са 7 хиляди за Съединени американски щати и 5 хиляди копия за Полша.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР