След като приключи изграждането на пътя Мездра-Ботевград, обходните маршрути, които

...
След като приключи изграждането на пътя Мездра-Ботевград, обходните маршрути, които
Коментари Харесай

Министър Цеков обеща ремонт на обходните пътища след пускането на Е-79 между Мездра и Ботевград

След като завърши построяването на пътя Мездра-Ботевград, обходните направления, които сега са подложени на извънредно натоварен и претрупан трафик, също ще бъдат ремонтирани, даде обещание министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков от трибуната на Народното събрание по време на вчерашния парламентарен надзор.
По думи на Цеков построяването на скоростния път в сектора от Мездра до Ботевград би трябвало да завърши през декември 2023 година, само че следващата година следва градеж на пътните възли по маршрута.
Според районния министър експлоатационното положение на употребяваните сега обходните пътища е доста амортизирано и те не могат да устоят на всекидневния трафик. За задачата Министерството на районното развиване и благоустройство е подхванало нужните ограничения и от началото на юли 2023 година и е направило взаимно в районните структури на КАТ промени във краткотрайната организация, които съгласно районният министър се показват в възбрана за прекосяване на камиони с маса над 20 тона по някои от второстепенните пътища. Монтирана е и спомагателна сигнализация на пътя и има автомобилни патрули на КАТ, които наблюдават за ограничаването.
По думите на Цеков, откакто бъде възобновен трафикът по новото скоростно шосе в сектора Ботевград-Мездра, второстепенната обходна пътна мрежа ще бъде главно ремонтирана и възобновена. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР