Славната говорителка от близкото минало Мария Янакиева си е изпатила

...
Славната говорителка от близкото минало Мария Янакиева си е изпатила
Коментари Харесай

Това ли заслужи? Лекар се изгаври с наша ТВ легенда: ТЕЛК ли? От колегите ти няма ни един жив

Славната говорителка от близкото минало Мария Янакиева си е изпатила от непрофесионалното отношение на столичен доктор. Легендата на Българска национална телевизия се ожали, че е станала жертва на надменно държание, насмешки и обиди от началник на софийска ТЕЛК комисия, пред която тя се явила няколко пъти.
Бившата водеща желала да получи категория за неработоспособност поради своите проблеми с очите. Миналата година след тежка интервенция тя изгуби напълно зрението си с едното от тях. Нейното предпочитание е страната да ѝ отпусне персонален помощник, който да ѝ оказва помощ в всекидневието.
Грубото отношение на доктора уязвило надълбоко Мария, като той даже си разрешил да се подиграе с възрастта ѝ, като ѝ споделил, че нямало смисъл да кандидатства за ТЕЛК, тъй като от сътрудниците ѝ нямало към този момент ни един жив…
Въпреки че трябвало Янакиева да се яви наново в кабинета му, тя изрично отказала.
Към момента емблемата на „ По света и у нас “ към момента не разполага с персонален помощник, на който да разчита за оправянето си с бита. Нейна най-голяма поддръжка е някогашна режисьорка от Българска национална телевизия, с която са близки другари. Маргарита ѝ пособия за безусловно всичко безплатно и съпреживяла дружно с нея обиколките по лекарски кабинети. Налагало се тя да бъде втори чифт очи за Мария Янакиева, която прогресивно губи зрението си от няколко години насам в резултат на несполучливи интервенции и комплицирано лекуване, написа „ Ретро “.
Легендарната говорителка не бе толкоз самотна допреди брачният партньор ѝ да се спомине. Всичките им наследници са пръснати в чужбина, само че се грижат за нея от разстояние, а като си идват за празници в България, Янакиева е най-щастлива.
Щерка ѝ е омъжена за Александър – сина на националния актьор Стефан Еленков, който е пял на всички най-големи оперни международни подиуми – от Ню Йорк до Москва. Преди две години Янакиева загуби брачна половинка си Веско Цоневски, с който имаха доста мощна връзка, а той беше огромната опора в живота ѝ. Мъжът на легендата на Българска национална телевизия дълги години пееше в фамозния мъжки хор „ Гусла “, а Янакиева споделя, че до последния му мирис музиката била всичко за него.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР