Слаломът за световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе

...
Слаломът за световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе
Коментари Харесай

Слаломът в Банско бе анулиран заради лоши атмосферни условия

Слаломът за международната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе анулиран поради неприятни атмосферни условия. Времето над елитния ни курорт бе доста неприятно, като от сутринта не стопира да вали дъжд, подправен и със сняг. Това понижи доста видимостта на всички скиори, изключително на тези след 15-и стартов номер. Освен това, от дъжда пистата омекна ужасно доста и след прекосяването на 31-ви номер - Били Мейджър от Англия, уредниците взеха решение да спрат конкуренцията.

Преди това олимпийският първенец Клеман Ноел поведе в класирането. В ужасните условия на пистата " Бъндерица " французинът употребява оптимално ранния си стартов, с цел да даде време от 49.13 секунди. Норвежецът Тимон Хауген, който единствен започва преди Ноел, бе с второ време, като изоставаше с 0.27 секунди от водача. Трето място на 0.38 секунди заема ше норвежката звезда Хенрик Кристоферсен. Всички останали скиори бяха на повече от една секунда закъснение от Клеман Ноел, в това число и водача в дисциплината Мануел Фелер.

Най-очакваният играч от публиката в Банско - Алберт Попов, бе на 22-ро място. Той изоставаше с 3.59 секунди от Ноел. Попов не направи груби неточности по време на спускането си, само че неприятните метеорологични условия несъмнено му повлияха.

Специален посетител на днешното съревнование е президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, с цел да поздрави Алберт Попов след неговото втурване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР