Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско

...
Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско
Коментари Харесай

Слаломът за Световната купа в Банско отменен заради дъжд и лоша видимост

Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе анулиран поради неблогоприятните метеорологични условия в зимния ни курорт.

31 скиори от декларираните по лист 70 съумяха да започват в първия манш, само че за идващите бе невероятно поради понижената видимост и неспирният дъжд на пистата " Бъндерица ".
 Снимка АП/БТА
Резултатите на финиширалите няма да се зачитат, а надпреварата няма да бъде пренасрочвано за различен ден.

Преди да се вземе решението за това, водеше олимпийският първенец Клеман Ноел, а Алберт Попов бе с 22-о време.

В тежките условия французинът употребява оптимално ранния си старт, с цел да даде време от 49,13 секунди. За всеки идващ ставаше все по-трудно. 

Норвежецът Тимон Хауген, който единствен започва преди Ноел, реализира второ време, като изостана с 0,27 сек. от водача. Трето време на 0,38 сек. записа друга норвежка звезда - Хенрик Кристоферсен.

Всички останали скиори бяха на повече от една секунда закъснение от Клеман Ноел, в това число и водачът в дисциплината Мануел Фелер, който бе пети на 1,30 сек. Преди австриеца в класирането бе швейцарецът Лоик Меяр, който бе четвърти на 1,04 секунди. 
 Алберт Попов. Снимка АП/БТА
Най-очакваният играч от публиката в Банско - Алберт Попов, изоставаше с 3,59 сек. от Ноел.

Попов не направи груби неточности по време на спускането си, само че неприятните метеорологични условия несъмнено му повлияха. От сутринта в Банско не спря да вали дъжд, подправен и със сняг. Това понижи доста видимостта на всички скиори, изключително на тези след 15-и стартов номер.

Освен това от дъжда пистата омекна и след прекосяването на 31-ви номер - Били Мейджър от Англия, уредниците взеха решение краткотрайно да спрат надпреварата, което след това докара и до прекратяването му.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Специален посетител бе президентът на Румен Радев, който слезе на пистата, с цел да поздрави Алберт Попов след карането в първия манш. Присъстваха и други политици, наред със спортни звезди (Христо Стоичков) и персони от шоубинеса.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР