Ски скоковете определено са не само сред най-трудните спортове, но

...
Ски скоковете определено са не само сред най-трудните спортове, но
Коментари Харесай

Защо невероятният ски скок на Рьою Кобаяши не бе признат за световен рекорд

Ски скоковете несъмнено са освен измежду най-трудните спортове, само че и измежду най-атрактивните. В момента за една от най-големите звезди на Световната купа по ски скокове е считан Рьою Кобаяши.

27-годишният японец направи нещо немислимо досега - той прелетя на ските си 291 метра и сложи нов международен връх при ски скоковете. Това се случи на 24 април на особено построена в действителни условия писта в Исландия.

От Red Bull, главният спонсор на Кобаяши, споделят, че досегашният връх е бил 253.5 метра и е реализиран от австриеца Щефан Крафт. Голямата цел на японеца е била да доближи до 300 метра, като се заканва, че ще опита още веднъж, с цел да реализира и тази своя фантазия.
 Снимка 662608

От Red Bull може и да споделят, че Рьою Кобаяши е сложил международен връх, само че той няма да бъде публично приет. Не и от Международната ски федерация (FIS). В публично изказване от федерацията споделят, че опитът на Кобаяши няма да бъде приет за международен връх, тъй като не е реализиран в публично съревнование, водено от разпоредбите и нормите на FIS.

" Състезанието по ски полет би трябвало да се основава на сертифицирана от FIS система за премерване на дистанцията и да се организира на рид за ски полет, хомологиран от FIS, с цел да може да се съпоставя с други полети и да има право на формален връх по ски полет ", се споделя още в тяхното мнение.
 Снимка 662607

Освен това, от FIS споделят, че имат разпореждания за това каква тъкмо би трябвало да бъде дължината на ските, както и тежестта на костюма на скачача. Все неща, които за опита на Рьою Кобаяши не са тествани от тях.

" Скокът демонстрира извънредно показване на състезател при доста специфични условия, само че не може да бъде сравняван със Световната купа по ски полети на FIS, защото както началната дата, по този начин и целият план са съобразени с един състезател и затова в последна сметка за един скок/полет. "
 Red Bull Drone 1 - дронът, който може да се състезава с болид от F1
Дронът, който е по-бърз от болид на F1

Red Bull Drone 1 покорява нови върхове

От федерацията споделят, че идната зима Рьою Кобаяши ще би трябвало следва разпоредбите, с цел да сложи световен рекорд и за момента той продължава да се държи от Щефан Крафт при мъжете.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР