Скъпите навици за пътуване на председателя на Европейския съвет Шарл

...
Скъпите навици за пътуване на председателя на Европейския съвет Шарл
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Шарл Мишел

Скъпите привички за пътешестване на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел са гореща тематика в Брюксел, а дипломати и държавни чиновници са раздразнени след разкрития на Politico и Le Monde, че някогашния белгийски министър председател избира по-скъпите частни полети, които имат и голям въглероден отпечатък. Според Politico той е употребил чартъри 72 пъти, а пътнически полети - едвам 18 пъти от началото на мандата си през 2019 година до края на 2022 година С частен полет е дошъл и на климатичната среща (COP27) в Египет, където съобщи, че " живеем на заем с опрян климатичен револвер до главата си ".След края на коронавирус рестриктивните мерки ръководителят на Европейския съвет се трансформира в същински странник по света. Проектобюджетът му за пътувания за 2024 г ще е 2.6 млн. евро при 1.9 млн. евро за 2023 година, разкри Politico.

Скъпите привички за пътешестване на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел са гореща тематика в Брюксел, а дипломати и държавни чиновници са раздразнени след разкрития на Politico и Le Monde, че някогашния белгийски министър председател избира по-скъпите частни полети, които имат и голям въглероден отпечатък. Според Politico той е употребил чартъри 72 пъти, а пътнически полети - едвам 18 пъти от началото на мандата си през 2019 година до края на 2022 година С частен полет е дошъл и на климатичната среща (COP27) в Египет, където съобщи, че " живеем на заем с опрян климатичен револвер до главата си ".

След края на коронавирус рестриктивните мерки ръководителят на Европейския съвет се трансформира в същински странник по света. Проектобюджетът му за пътувания за 2024 г ще е 2.6 млн. евро при 1.9 млн. евро за 2023 година, разкри Politico.

От офиса на Шарл Мишел изясняват, че аргументите са " интензивната му интернационална активност " и високата инфлация. Но това надали може да изясни петкратно повишените разноски по отношение на тези на предшествениците му, които в никакъв случай не са харчили повече от 500 хиляди евро на година.
Свързани публикации Строител на капитализма: Яков Милатович 7 април 2023, 06:15 Строител на капитализма: Бенямин Нетаняху 31 март 2023, 06:15 Строител на капитализма: Ралф Хамерс 24 март 2023, 06:59 Строител на капитализма: Христо Грозев 17 март 2023, 14:23
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР