Скандалите все повече късат нишката между управляващите и обществото -

...
Скандалите все повече късат нишката между управляващите и обществото -
Коментари Харесай

Радев: Скандалите все повече късат нишката между управляващите и обществото

" Скандалите от ден на ден късат нишката сред ръководещите и обществото " - това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. Държавният глава прикани да се стигне до политическите зависимости при следствието на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. „ Това е тест, само че и опция за правосъдната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание - да решат този случай. Дали анкетната комисия в Народно събрание ще има волята или пък желанието да разкрие политическите зависимости, от това ще проличи до каква степен и нашият парламент желае да бъде зает с решаването на този проблем ", съобщи Радев.

Държавният глава участва на представянето на отчет за положението на Въоръжените сили. „ 2 години до нас бушува война, която фрапантно промени средата за сигурност. За страдание, нашата войска се сблъсква с дефицит на запаси, закъсняла рационализация, липса на персонален състав. Също по този начин прекомерно комплицирани процедури за обмисляне на отбранителните качества ", съобщи Радев.

По думите на президента напъните за гарантиране на най-малко на отбранителни качества не са задоволителни. „ Националната сигурност е всеобхватна и доста комплицирана материя, тя се подсигурява освен от Министерство на защитата, а от редица значими и виновни институции. Да разберем, че сигурността е базова полезност в нашето общество. Чрез нея ние реализираме всички останали цели ", добави той.

Помолен да разяснява изказванията, че ще прави партия, която ще се споделя „ Трети март ", той разясни: „ Да сте ме чули аз да приказвам за такава партия - „ Трети март "? Задайте въпроса на тези политически водачи, които приказват за партията „ Трети март ". Питайте ги какво толкоз ги тормози. Явно погазването на всички предизборни обещания, очевидно нарушаването на обикновени правила в обединението не създава резултат в полза на обществото. Затова и жителите търсят някаква опция. Ако дам доверието си на някоя политическа мощ, ще го оповестя персонално ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР