Синоптиците предупредиха, че вълна от опасни бури в САЩ може

...
Синоптиците предупредиха, че вълна от опасни бури в САЩ може
Коментари Харесай

Торнадо премина през югоизточната част на САЩ, а бурите причиниха смъртта на 3 души

Синоптиците предизвестиха, че вълна от рискови стихии в Съединени американски щати може да премине през някои елементи на Юга в четвъртък, откакто ден по-рано бурите провокираха разрушителни торнада и мощна градушка , довели до гибелта на двама души в Тенеси и един в Северна Каролина , предава „ Асошиейтед прес “.

Бурите не престават множеството проливни дъждове и торнада, която обхвана цялата страна тази седмица – от равнините до Средния Запад, а в този момент и югоизточната част на Съединени американски щати. По време на бурите в сряда Националната метеорологична работа продължи да издава предизвестия за торнадо , които не престават и след среднощ в Северна Каролина, Алабама, Джорджия, Мисури и Кентъки. Части от Арканзас и Мисисипи също бяха под наблюдаване за торнадо допреди обед.

Една от бурите, която мина през североизточната част на Тенеси в сряда, донесе мощни ветрове , които събориха електропроводи и дървета . Боб Брукс, шерифът на окръг Клейборн на към час път северно от Ноксвил, съобщи, че 22-годишен мъж е бил в колата си, когато е бил смъртоносно ударен от едно от дърветата. Втори човек е умрял в град Колумбия в окръг Мори, където съгласно Националната метеорологична работа евентуално е имало торнадо. Колумбия се намира на юг от Нешвил.

Според Лин Томпсън, помощник-директор на Maury County 911, са развалени къщи и са ранени хора . Томпсън разяснява пред „ Асошиейтед прес “, че не може да даде повече детайлности, като сподели:

„ В момента сме претрупани. “

Рита Томпсън, представител на районната здравна работа на Мори, съобщи, че болничното заведение е приела петима пациенти , в това число умрелия. Друг е в тежко положение, а трима са с пострадвания, които не са животозастрашаващи, посочи тя.

Бурите накараха също по този начин Федералната авиационна администрация да издаде заповед за краткотрайно прекъсване на придвижването по земята на интернационалното летище в Нешвил, а Националната метеорологична работа да издаде заповед за заплаха от торнадо – най-високото равнище на предизвестие – за други близки региони на юг от столицата на щата, в това число Чапъл Хил и Игълвил.

Междувременно пороен дъж д и гръмотевични стихии доведоха до избавяне на хора с вода североизточно от Нешвил.

„ Не се опитвайте да пътувате, в случай че не бягате от регион, който е изложен на наводнения или е под заповед за евакуация “ , предизвести Националната метеорологична работа, когато разгласи изключително състояние за неочаквани наводнения.

В Северна Каролина в сряда вечерта беше оповестено изключително състояние в окръг Гастон , западно от Шарлот, след мощна стихия, която прекатурна електропроводи и откъсна дървета, в това число едно, което падна върху автомобил. Един човек в колата е умрял, а различен е бил откаран в болница, оповестиха публични лица.

Бурите връхлетяха района в сряда, откакто в понеделник централните елементи на Съединени американски щати бяха връхлетени от проливни дъждове, мощни ветрове, градушка и торнада , в това число гибелен смерч , който мина през град в Оклахома и умъртви един човек. След това във вторник Средният Запад пое главната тежест на неприятното време.

Националната метеорологична работа заяви, че във вторник торнада са паднали в някои елементи на Мичиган, Охайо и Индиана.

Според Националната метеорологична работа в Мичиган торнада са се вихрили в югозападната част на щата, в окръг Каламазу и към него. Губернаторът Гретхен Уитмър разгласи изключително състояние за четири окръга. Районът на окръг Портидж в Каламазу е бил мощно обиден, защото оборудване на FedEx е било раздрано и към 50 души са останали краткотрайно в капан поради прекратени електропроводи .

Травис Уайкоф излязъл на открито във вторник вечерта, откакто видял на радара, че в региона на Портидж се е появило торнадо, и споделил, че оказал помощ на стара двойка да излезе от отчасти срутената си къща и освободил служебно куче от различен дом. Уайкоф описа:

„ Имаше доста хора, които тичаха по улиците и се опитваха да намерят хората и техните домашни любимци. Беше просто огромен безпорядък. “

В прилежащото градче Павилион са разрушени повече от дузина къщи в парк за мобилни домове, а 16 души са ранени, удостовери шерифът на окръг Каламазу Ричард Фулър.

Саманта Смит стискаше кутия в сряда следобяд пред отчасти опустошения дом на майка си в Павилион Тауншип. В кутията е била пепелта на баба ѝ. Възможността да си върне най-скъпите предмети носи на Смит необичаен миг на облекчение на фона на опустошителната стихия . Жената споделя, че родителите и брат ѝ са били ранени по време на бурята, само че са оживели. Тя продължи:

„ Благодарих на Бог несъмнено милиард пъти, откогато това се случи през вчерашния ден. Децата ми са здрави и положителни. Просто би трябвало да наваксаме изгубеното. “

Торнадо беше доказано и в Пенсилвания , близо до Питсбърг, в централен Арканзас и в северната част на Западна Вирджиния . Туистърът в Западна Вирджиния беше най-малко 11-тото торнадо тази година в щата, в който приблизително годишно има по две торнада.

И равнините, и Средният Запад бяха наранени от торнада тази пролет.

Потърпевши ли сте поради поройния дъжд в Плевен? Вижте къде можете да потърсите помощ

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР