Силен пожар обхвана във вторник сградата на фондовата борса от

...
Силен пожар обхвана във вторник сградата на фондовата борса от
Коментари Харесай

Сградата на фондовата борса в Копенхаген изгоря

Силен пожар обхвана във вторник постройката на фондовата борса от XVII-ти век в Копенхаген - една от най-старите в датската столица, известният й островърха кула се срути.

Сградата, ситуирана покрай двореца Кристиансборг, където заседава Народното събрание, е известна туристическа атракция. Характерната ѝ кула, направена под формата на опашките на четири дракона, сплетени дружно, доближава височина от 56 метра.

Огромни кълба пушек се издигнаха през днешния ден сутринта над центъра на града, виждашеше се по какъв начин хората се втурват вътре в постройката, с цел да спасят скъпи артефакти, в това число картини., оповестява Euronews.

Датският министър на културата Якон Енгел-Шмид сподели, че е " прочувствено " да се види по какъв начин инцидентни минувачи оказват помощ на спасителите да " спасят от горящото здание съкровища на изкуството и паметни изображения. “

В зданието, издигнато през 1615 година, се обитава щаб-квартирата на Датската комерсиална камара. Ръководителят на камарата Брайън Микелсен също помагаше за изнасянето на картините от постройката.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР