Сигурно сте чували за боядисване на яйца с пяна за

...
Сигурно сте чували за боядисване на яйца с пяна за
Коментари Харесай

Яйцата, боядисани с белтък, греят в нежни пастелни цветове – ето колко лесно се правят:

Сигурно сте чували за боядисване на яйца с пяна за бръснене. Днес ще ви предложим нещо, което има същият поразително хубав резултат, само че е изцяло безвредно (все отново пяната прониква през черупката на яйцето).

Ще ви научим по какъв начин елементарно да си боядисате красиви яйца с разрушен белтък – елементарно, бързо, безвредно и удивително красиво!

Ще ви трябват:

твърдо сварени яйца

1-2 разрушени на корав сняг белтъка

багра за яйца или хранителни оцветители

чифт ръкавици

форма за мъфини

клечки за зъби

Ето по какъв начин се прави:

Разстелете разрушените белтъци на еднакъв пласт в тавичка. След това капнете от горната страна бои в разнообразни цветове. С помощта на съчка за зъби разнесете боите, тъй че да се образува цветна решетка.

 боядисване на яйца с белтък

Ползвайки ръкавиците, вземете едно яйце и деликатно го търкулнете по повърхността на белтъците, тъй че да се боядиса отмерено. В взаимозависимост от това, какви цветове ползвате и в каква посока търкаляте яйцето, се получават невероятни цветови комбинации!

 яйца с пяна за бръснене

Готовите яйца оставете да съхнат в гнездата на форма за мъфини (или върху кора за яйца). Когато изсъхнат (най-добре изчакайте няколко часа), отстранете белтъка със салфетка и полирайте яйцето с лой.

 яйца с пяна

Готово!

 яйца боядисани с белтък

 яйца боядисани с пяна


Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР