Швейцарските власти обявиха поглъщането в неделя вечерта. По време на

...
Швейцарските власти обявиха поглъщането в неделя вечерта. По време на
Коментари Харесай

UBS ще купи Credit Suisse само за $ 3,2 милиарда

Швейцарските управляващи оповестиха поглъщането в неделя вечерта. По време на договарянията UBS се съгласи да усили цената, като в последна сметка регулаторите оповестиха, че договорката ще се реализира при цена от CHF 0,76 за акция на Credit Suisse.

Швейцарската национална банка се съгласи да даде на UBS Щатски долар 100 милиарда, с цел да обезпечи на банката задоволителна ликвидност, до момента в който тя интегрира бизнеса на своя съперник.

Според източници на Financial Times, представители на двете банки не са имали доста контакти по време на договарянията, а изискванията на договорката са дефинирани основно от представители на Швейцарската централната банка и финансовия регулатор FINMA. Федералният запас на Съединени американски щати (и двете банки работят на американския пазар) се съгласи с поглъщането.

Условията му значат, че акционерите на Credit Suisse в действителност ще изгубят по-голямата част от своите вложения. Сред тях е Saudi National Bank, която купи 9,9% дял в Credit Suisse предишния октомври за Щатски долар 1,5 милиарда.

Президентът на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР