Швейцарската столица проучва пилотна схема, която ще позволи продажбата на

...
Швейцарската столица проучва пилотна схема, която ще позволи продажбата на
Коментари Харесай

Европейска столица обмисля легализирането на кокаина

Швейцарската столица изследва пилотна скица, която ще разреши продажбата на кокаин за развлекателни цели - коренен метод към войната с опиатите, за който не е известно да е пробван другаде, съобщи Ройтерс.

Парламентът в Берн поддържа концепцията, която обаче към момента би трябвало да преодолее опозицията на градския съвет, а ще би трябвало да има и смяна в националното законодателство.

Политиката по отношение на опиатите се развива в международен мащаб – американският щат Орегон декриминализира притежанието на дребни количества кокаин през 2021 година

Много европейски страни, измежду които Испания, Италия и Португалия, към този момент не дават присъди затвор за владеене на опиати, в това число кокаин, макар че на никое място към момента не са стигнали до предлагането, обсъждано в Берн, разяснява Ройтерс.

Швейцария преразглежда метода си към опиатите, откакто някои политици и специалисти разкритикуваха цялостните забрани като неефективни.

" Войната с опиатите се провали и би трябвало да разгледаме нови хрумвания ", съобщи Ева Чен, член на общинския съвет в Берн от Алтернативна лява партия, съвносител на предлагането.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР