Швейцарската компания EuroChem откри нов завод за фосфатни торове в

...
Швейцарската компания EuroChem откри нов завод за фосфатни торове в
Коментари Харесай

Компания свързана с най-богатия руснак, представена и у нас, откри завод за $1 милиард

Швейцарската компания EuroChem откри нов цех за фосфатни торове в Бразилия, оповестиха от сдружението. С обща планова инвестиция от близо 1 милиард щатски $, новата фосфатна мина и фабричен комплекс бяха издигнати за рекордно малко време и ще имат годишен индустриален потенциал от 1 милион тона усъвършенствани фосфатни торове.

Съоръжението предлага най-модерно интегрирано произвеждане на фосфатни торове, с ниска консумация на вода, изцяло затворен воден кръг и система за генериране на чиста сила, която употребява наново личната си пара и генерира до 40% от силата, нужна на цялото оборудване.

" EuroChem има дългогодишна и сполучлива история в Южна Америка, основен пазар за напредък за нас, където има огромно търсене на нашите артикули ", сподели президентът на EuroChem Group Олег Ширяев. " Стартирането на новото ни оборудване ни доближава една стъпка по-близо до нашите клиенти и ни разрешава да предоставим на бразилските фермери достъп до най-висококачествени торове посредством нашата добре построена дистрибуторска мрежа в тази значима световна житница. "

EuroChem влага интензивно в развиването на своите индустриални мощности и през последните няколко години започва няколко нови индустриални обекта, в това число завода за амоняк EuroChem-Northwest и заводите за поташ Usolskiy и VolgaKaliy в Русия. В момента се построява цех за амоняк и карбамид в Русия, EuroChem North-West-2, както и цех за калиев нитрат в Южна Русия и химически комплекс в Каратау, Казахстан.
 Топ 10: Най-големите търговци с химични артикули в България по доходи
Топ 10: Най-големите търговци с химични артикули в България по доходи

Какво се случва с " Неохим "?

В Южна Америка, в допълнение към своя комплекс Salitre, EuroChem разполага със уреди за разбъркване и необятна дистрибуторска мрежа, като в Бразилия работят над 3000 души. Компанията участва в страната от 2016 година, след придобиването на Fertilizantes Tocantins и Fertilizantes Heringer.

EuroChem е водещ интернационален производител на торове, с артикули, вариращи от трите съществени групи хранителни субстанции: азот, фосфат и поташ. С световна работна мощ от 32 000 души и комерсиална мрежа, обхващаща над 100 страни. У нас компанията е представна от " Еврохим Агро България ", която е част от EuroChem Group от 2017 година. По данни на Българската стопанска камара, с реализирани 180.1 млн. лева българското дружество попада на 5-та позиция сред дpyжecтвaта в ceĸтop тъpгoвия c xимични пpoдyĸти на база общ пpиxoд зa 2022 г. 

Компанията е обвързвана с Андрей Мелниченко, най-богатият руснак за 2023 година, съгласно класацията на " Форбс. " Той е създател и някогашен бенефициент на производителя на торове EuroChem Group.
 Руска компания желае да купи бизнеса с азотни торове на австрийската Borealis - за $500 милиона
Руска компания желае да купи бизнеса с азотни торове на австрийската Borealis - за $500 милиона

Borealis има три предприятия във Франция и по едно в Германия и Австрия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР