Швейцарецът Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски

...
Швейцарецът Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски
Коментари Харесай

Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфел

Швейцарецът Нилс Хинтерман завоюва спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфел (Норвегия).

Хинтерман даде най-хубаво време по трасето от 1:44.62 минута. 28-годишният швейцарец записа едвам трета победа за Световната купа в кариерата си и втора в тази дисциплинираност.



Любопитното е, че Хинтерман и канадецът Камерън Алекзандър разделиха първото място в спускането в Квитфел при започване на март 2022 година, а в този момент още веднъж са на подиума, откакто канадецът се подреди трети с пасив от 19 стотни от секундата.

На второ място е международният първенец в спускането от Кортина Д`Ампецо 2021 Винсент Крихмайер (Австрия), който остана на 8 стотни от успеха.

Водачът в класирането за Световната купа Марко Одермат (Швейцария) раздели седмото място с Райън Кохрън-Сийгъл (САЩ), който са на 75 стотни зад побеидтеля.

Одермат води за Големия бистър глобус с 1542 точки, следван от Сиприен Саразен с 684 точки. Трети е Мануел Фелер (Австрия) с 669 точки.

В подреждането за дребната Световна купа в спускането отпред в Одермат с 552 точки, пред Саразен с 510 и Доминик Парис (Италия) с 342 точки.

Утре в Квитфел следва Супергигантски слалом за мъже, който ще бъде излъчен директно по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР