Швейцарецът Марко Одермат спечели супергигантския слалом от Световната купа по

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели супергигантския слалом от Световната купа по
Коментари Харесай

Одермат спечели супергигантския слалом от СК по ски алпийски дисциплини в Бормио

Швейцарецът Марко Одермат завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Бормио (Италия). За 26-годишния Одермат успеха бе 11-а в супергигантски слалом и общо 28-а в стартовете от Световната купа, в това число четвърта за сезона.

Двукратният притежател на Големия бистър глобус измина трасето за 1:27.72 минути, оставяйки зад себе си австриеца Рафаел Хаазер и Александър Омод Килде от Норвегия. Лидерът в генералното класиране Одермат остана втори в спускането в четвъртък, само че през днешния ден бе безапелационен в супергигантския слалом и ликува в Бормио за втора поредна година.

„ Страхотно съревнование. Точно като предходната година “, съобщи Одермат пред телевизия ARD.

Хаазер заслужи едвам втория си подиум в Световната купа, финиширайки на 0.98 секунди от Марко Одермат, а Килде, който не приключи вчерашното втурване, се подреди трети с закъснение от 1.31 секунди.

Победителят от спускането Сиприен Саразен (Франция) пропусна врата и не съумя да приключи днешното съревнование.

Друг от любимците австриецът Винсент Крихмайер се подреди четвърти, на 1.45 секунди от спечелилия.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Марко Одермат (Швейцария) с 636 точки, Марко Шварц (Австрия), който се контузи съществено при вчерашното втурване и ще пропусне остатъка от сезона, към този момент остава втори с 464, а третото място заема Александър Омод Килде с 240 точки.

Одермат оглави и подреждането в дисциплината, където също победи през предишния сезон. Швейцарският скиор е отпред със 160 точки, следван от Крихмайер със 150 и Хаазер с 94 точки.

Следващите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете ще се проведат в швейцарския зимен център Аделбоден, където на 6 и 7 януари следващата година предстоят надлежно великански слалом и слалом.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР