Швейцарецът Марко Одермат спечели категорично спора кой е №1 в

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели категорично спора кой е №1 в
Коментари Харесай

Одермат със златен медал в спускането на Световното по ски алпийски дисциплини

Швейцарецът Марко Одермат завоюва изрично разногласието кой е №1 в скоростните дисциплини сега, унищожавайки конкуренцията, с цел да победи със златния орден в спускането на Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел.

Така настоящият притежател на Големия бистър глобус и настоящ олимпийски първенец в гигантския слалом попълни сбирката си с първа купа от състезание на планетата.

25-годишният Одермат, който поради травма пропусна няколко надпревари през януари, направи фантастично завръщане на огромната сцена. Той започва 10-и и даде време от 1:47.05, изпреварвайки водачът в дисциплината Александър Омот Килде с 0.57 секунди, а бронзът ненадейно отиде при канадеца Камерън Александър, който финишира на 0.87 секунди след спечелилия.

На сложното и технично трасе четвърти остана австриецът Марко Шварц, а топ 5 добави различен канадец Джеймс Крауфорд.

С днешното мъжко втурване бе комплициран завършек на скоростните стартове на Световното състезание в Куршевел и Мерибел, което ще продължи идната седмица със надпреварите в техничните дисциплини. Те ще бъдат открити във вторник с отборния старт, а ден по-късно ще бъде и самостоятелният успореден великански слалом. От четвъртък до неделя ще бъдат гигантските слаломи и слаломите за дами и мъже, с които ще се закрие 47-то Световно състезание по ски алпийски дисциплини. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР