Щурият авантюрист и писател Иван Раденков отново покорява сърцата на

...
Щурият авантюрист и писател Иван Раденков отново покорява сърцата на
Коментари Харесай

Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания (предложение за четене)

Щурият авантюрист и публицист Иван Раденков още веднъж покорява сърцата на дребните читатели с нова история, изпълнена с доста въодушевление, лекост и герои с вкусни имена. „ Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания “, издавана от „ Ентусиаст “, излиза с детайлните и пъстри илюстрации на художничката Антония Мечкуева, която съживява над 40 персонажи и пресъздава пълноценно богатия сюжет.

Иван Раденков постоянно изненадва с умеенето си да предизвика детското въображение и да демонстрира нова страна от безкрайните си гении. Този път писателят още веднъж намесва храната, явно обичаната му тематика в живота, която придвижва в литературата. След „ Вкусът на приключенията “ в актуалната книга той споделя за Пане Кашкавале, наследник на Пан ди Шпан и Пана Кота, които живеят в страната Патладжания и имат проблеми с Цар Евичак и неговите подчинени Сир Ене, Тиквеника и Крастав Ицо.

В действието са забъркани още Принцесата, Хан Тахан, Капитан Сен Жак, както и музикантите от група „ Барабас “ – Кураж Фураж и Гризни Халва. Вдъхновен от творбата за Лукчо на Джани Родари, Иван Раденков основава история, отдадена на борбата сред положителното и злото, споделя за най-хубавата музикална тайфа и заслужава ли си битката за любовта. Но в книгата се крият още доста други чудеса.

След „ Котаракът Франт и загадъчният остров “ в този момент читателят още веднъж става и слушател. Настоящото издание разполага със специфичен QR код за сканиране, който ще води до плейлист в Spotify в канала на Lazy Dynamics. Там всеки ще може да чуе двете песни, които членовете на „ Барабас “ свирят в романа.

Photo credit: Издателство „ Ентусиаст “

За създателя

Иван Раденков е детски публицист, откогато е татко (2012 г.). Двамата му сина го карат всекидневно да изживява второ детство, в което дружно вършат бели и основават итории. Всяко тяхно премеждие е ентусиазъм за нови разкази с картинки, а от време на време и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки постоянно четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (за информация виж поредиците „ Книги за бащи “, „ Истории от огромния двор “, „ Котаракът Франт и загадъчният остров “, „ Вкусът на приключенията “, „ Велосипедисти край езерото „ Папийон “, „ Фалшив речник на смешните изречения “ и „ Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания “. Иван е притежател на Националната премия „ Константин Константинов “. 

Неподправените, откровени и засмяни истории на Иван Раденков към този момент се учат от децата в трети клас.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР