Ще се съобразим със становището на НИНКН за оградата на

...
Ще се съобразим със становището на НИНКН за оградата на
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 26.04.2024 г.

Ще се съобразим със мнението на НИНКН за оградата на Небет тепе. Чакаме техния формален отговор. Това съобщи през днешния ден във връзка реконструкцията на археологическия обект кметът на Пловдив Костадин Димитров. Градоначалникът за следващ път съобщи, че има няколко мнения на НИНКН и се чака да се уточни кое от тях да бъде взето поради.

След Великден и Гергьовден празниците в Пловдив ще продължат с огромното юбилейно 10-то издание на " Дефиле вино и гурме " - фестивалът, който обичайно всяка година се провежда от Съвет по туризъм - Пловдив. Първокласни виновност от плодородните лозя в разнообразни краища на България ще могат да се опитат на фестивала, който ще продължи 3 дни - от 10-ти до 12-ти май. Тази година участниците са 54, от които 41 са винопроизводители, посочи пред Дарик ръководителят на Съвета по туризъм в Пловдив инж. Любозар Фратев, по чиято концепция съществува фестивала. Като местоположения се включват близо 20 къщи, галерии и музеи в Стария град.

Върховният касационен съд остави в действие доказана от Апелативен съд – Пловдив присъда на Пазарджишкия областен съд, с която българските жители Васил Атанасов и Джамал Аликов и испанецът Фернандо Кастро са наказани на по 20 години отнемане от независимост за въоръжен обир. Грабежът е в изключително огромни размери и е бил съпроводен с причиняване на междинни телесни повреди на един от потърпевшите. Деянието е при рисков рецидив. Тримата са обжалвали присъдите и са желали тяхното понижаване, само че съдиите са счели за неоснователни жалбите, оставяйки ги без почитание. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.

Други трима души са упрекнати от Окръжна прокуратура - Пловдив за изнудване в размер на 173 000 лв.. Пострадала от схемата е 46-годишна жена. Арестувани са двама мъже и една жена след следствие и спецакция на „ Икономическа полиция “. Днес Пловдивският Окръжен съд отави в ареста групата от трима софиянци. Едното лице от задържаните е с повдигнато обвиняване и за владеене на кокаин. Семейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали Атанаска Домусчиева от Стамболийски да им преведе крупната сума. Изнудването е траяло от декември до края на февруари. Рекетьорите са били ръководени от пандизчия на име Георги Георгиев, който излежава присъда във варненския затвор. Пострадалата жена е имала задължения по разнообразни заеми от типа бързи заеми, като от публикация в интернет тримата я подлъгали, че могат да и оказват помощ, като уредят преференциално за нея дължимите заплащания.

Благотворително дрифт шоу провеждат от групата “Колите в Смолян ” в помощ на юноша, потърпевш при злополука. Георги Маринов е на 22 години и има отчасти спиране на гръбначния мозък. Необходими са средства за интервенция в Тайланд, където му дават 85% късмет за цялостно възобновяване. Мероприятието ще се организира на 28 Април, неделя от 13:00 часа на полигона в село Полковник Серафимово. На забележими места ще са ситуирани кутии за дарения, а събраните средства ще бъдат преброени в края на събитието и ще се дават на Георги, който ще участва на дрифт шоуто, прецизират уредниците. Всеки искащ да помогне може да го направи и посредством банков превод по дарителста сметка за Георги, която е оповестена в уеб страницата ни.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева, Лалка Златанова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР