Ще отключи ли смъртта на Алексей Навални нови процеси в

...
Ще отключи ли смъртта на Алексей Навални нови процеси в
Коментари Харесай

Какви процеси в Русия може да отключи смъртта на Алексей Навални?

Ще отключи ли гибелта на Алексей Навални нови процеси в Русия? Темата разясниха в ефира на NOVA Петър Карабоев - публицист, зам.-главен редактор на „ Дневник ”, Искрен Иванов - специалист по интернационална сигурност и Асен Генов – публицист в „ Контракоментар ".

„ Не чакам гибелта му да се проверява. Навални е незаменима персона за едно цяло потомство. Цяла генерация в този момент би трябвало да си търси харизматичен водач, приет и в Русия, и в чужбина. Руснаците не знаеха доста за него. Популярността е доста ниска, тъй като хората не чуваха за него. Путин даже не загатваше името му, наричаше го „ този жител ”. Кремъл вижда, че в обществото има напрежение, което може да изригне. Навални беше честен водач ”, съобщи Карабоев.

 

Според Иванов Навални ще има правоприемник.

 

„ Не знаем обаче кой ще бъде той. Не приказваме единствено за съветските емигранти, които напуснаха страната. Сред тях има доста интелектуалци, които са срещу режима на Путин. В Русия има много хора, които на този стадий не са надигнали глава. Очаквам митингите да продължат, само че това няма да повлияе режима. Историята сочи, че с цел да има трайна смяна на политическата формула на властта, е нужно отключването на големи центробежни процеси, които да доведат до промяна на политическото статукво. Превратите вътре в политическия хайлайф на Русия са редки ”, счита Иванов. И разясни, че Москва желае възобновяване на своето въздействие от времето на Съветския съюз в Централна и Източна Европа.  

 

Асен Генов съобщи, че вижда капацитет в дамата на Навални.

„ Самият той е споделял в изявленията, че тя е по-силна от него. Тя съумя да посрещне с усмивка овациите на хората след гибелта му. Беше един от специфичните посетители на Конференцията в Мюнхен и ще участва на Съвета по външните работи на Европейски Съюз ”, разяснява журналистът.

 

Според Карабоев политиката в Русия тотално се господства от мъже и да има жена водач е комплицирана задача.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР