Ще бъде произведена в тираж от само 607 бройкиБританската компания

...
Ще бъде произведена в тираж от само 607 бройкиБританската компания
Коментари Харесай

Bentley празнува 100 г. с най-тежката книга в света

Ще бъде създадена в тираж от единствено 607 бройки
Британската компания Bentley чества 100-годишен празник. Един от методите той да бъде отпразнуван е посредством супер първокласна книга на издателство Opus. Книгата Bentley Centenary Opus ще бъде създадена в тираж от единствено 607 бройки и, както споделя самата компания, ще бъде най-тежката книга в света. Изданието тежи цели 30 кг.

По наличие и трите версии, които ще бъдат препоръчани, са идентични. На 800 страници е разказана (и богато илюстрирана) историята на Bentley.

Разликата е в оформлението. Centenary Edition (500 бройки) коства „ едвам “ 3000 английски лири, тъй като кориците са кожени и може да се поръчат в четири разнообразни цвята.

Вариантът Mulliner Edition (100 бр.) към този момент коства 12 500 лири и включва фотографии Polaroid, 56 ръчно нарисувани акварела, както и парче от гума Michelin, с който Bentley Speed завоюва „ 24 часа на Льо Ман “ през 2003 година

Изданието 100 Carat Edition (само 7 екземпляра) коства 200 000 лири (около 250 000 щатски долара) – колкото е цената на чисто ново Bentley Continental GT - то е инкрустирано със 100 карата брилянти, допълнени от платина или бяло злато (по предпочитание на клиента).

За да не остане по-назад, Rolls-Royce предложи на клиентите си долап за шампанско (Champagne Chest), чиято цена е 37 000 английски лири. Той е направен от въглерод и алуминий, обшит с кожа. Той е допълнен от преносим рафт (изработен от дъб), в който се съхраняват две чаши. Двете бутилки шампанско се охлаждат посредством вградени охладители, като всеки от тях също е направен от въглерод и алуминий.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР