Ще бъде предимно слънчево. След обяд на изолирани места, главно

...
Ще бъде предимно слънчево. След обяд на изолирани места, главно
Коментари Харесай

Опасно горещо време с температури между 36° и 41° в цялата страна

Ще бъде най-вече слънчево. След обяд на изолирани места, основно в планините в Западна България, ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд - сдържан вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е близо до приблизително за месеца - ще се намалява. Максималните температури в съвсем цялата страна, като се изключи морския бряг, ще бъдат сред 36° и 41°, в София - към 36°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра - към 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, само че вечерта ще стартира да се усилва.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд в масивите в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа най-вече сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 30°, на 2000 метра - към 23°.

В събота ще бъде най-вече слънчево и горещо, с оптимални температури сред 35° и 40°. Ще се усили вятърът от изток. Привечер, под въздействие на идващ от запад леден атмосферен фронт, над Западна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици и увеличаване напразно, в обособени региони явленията ще са интензивни, чакат се и градушки.

През нощта против неделя и в неделя студеният атмосферен фронт ще премине през страната. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места от запад на изток ще има краткотрайни, локално интензивни превалявания с гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите в западната половина от страната доста ще се намалят и оптималните там ще бъдат сред 23° и 28°, до момента в който в Югоизточна България ще е към момента горещо с температури тук-там до 34°-36°.

През първите дни от новата седмица ще бъде най-вече слънчево. Ще е към момента прохладно, само че с наклонност вятърът да отслабва. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 27° и 32°.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР