Широко разпространено е мнението, че лаещите четириноги се раждат с

...
Широко разпространено е мнението, че лаещите четириноги се раждат с
Коментари Харесай

Породи кучета, които обичат да плуват

Широко публикувано е мнението, че лаещите четириноги се раждат с умеене да плуват. Затова множеството притежатели на кучета са настроени към концепцията, че в случай че оставят своя питомец във водата, той знае какво да прави.

Това не се отнася за всички породи, само че въпреки всичко в действителност множеството кучета умеят да плуват и се усещат идеално във водата, могат да прекарват доста време в игри и занимания в открити водни басейни.

Почитателите на водата измежду най-хубавия другар на индивида могат да бъдат съвършен сателит на стопани, които носят любовта към водата в себе си. Ето кои породи кучета обичат да плуват?

Португалското водно куче обича водата

Самото име на породата демонстрира, че няма потребност да се търси удостоверение за отношението на кучето към водата. Португалското водно куче е селектирано да бъде асистент на моряците. Затова породата обича водата и всички португалски водни кучета са отлични плувци. Това животно е постоянно правилен сателит на своя собственик във водните спортове и завършения.

Лабрадорът обича да плува

 Куче обича да плува

Лабрадорите ретривъри са измежду обичаните породи поради прелестните качества, които имат. Сред тях е и любовта им към водата и в това отношение те са ослепителен представител на групата на ретривърите, които са фенове на водата и положителни плувци. В предишното са отглеждани за лов и носене на плячката от водата на брега. Затова са отлични плувци. Лабрадор ретривърът може да бъде отличен придружител дори във водата на своя човек.

Пуделът е почитател на водата

Да, това е породата, която се помни с изискания си външен тип по състезания и изложения. Тези изискани кучета нямат нищо срещу да намокрят изрядната си прическа във водата. В предишното пуделите са наричани водни ретривъри, тъй като обичат да играят, мокрейки се и са доста енергични и бързи във водна среда.

Нюфаундлендът е куче за плуване

 Нюфаундленд

Кучето - колос измежду плувците е взело участие в предишното в избавителни интервенции за изваждане на удавници от морето. Това е идеална порода за задачата, тъй като съчетава отлични плувни умения със спокоен и балансиран манталитет. Кучетата нюфаундленд се отнасят доста добре и към деца и са отлични спътници на дребните, на които може да се разчита, че ще пазят децата при игрите им във водата. Те са измежду породите кучета, обичащи плуването.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР