Шестима души са загинали при катастрофа на товарен самолет на

...
Шестима души са загинали при катастрофа на товарен самолет на
Коментари Харесай

Самолет падна край Киншаса, шестима загинали

Шестима души са починали при злополука на товарен аероплан на към 35 км от летището в Киншаса, столицата на Демократична република Конго, оповестява " Франс прес ", цитирайки локални източници.

Руски медии прецизираха, че на борда на самолета Ан-26 са се намирали трима водачи от Русия. Засега точното място, където е паднал самолета, не е локализирано и ориста на съветските водачи не е известна.

По предварителни данни, в самолета са пътували общо 23-ма души.

Уточнява се, че аероплан на авиопревозвача GomAir, извършващ полет за самостоятелната Национална изборна комисия на страната, е липсващ нощес, а през днешния ден беше обявено, че се е разрушил.

Според " Ройтерс " контактът с товарния аероплан е загубен в четвъртък вечерта, когато машината е летяла назад за Киншаса, откакто доставил материали за идните президентски избори.

Катастрофата се случва, откакто дълго чаканите президентски избори в страната бяха спрени в продължение на една седмица поради логистични проблеми, боеве сред протестиращи и полиция, както и вътрешноетнически конфликти, довели до гибелта на повече от 100 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР