Шест гишета трябва да обслужат над 700 пътници, които са

...
Шест гишета трябва да обслужат над 700 пътници, които са
Коментари Харесай

Гранична полиция създава суматоха на Летище София

Шест гишета би трябвало да обслужат над 700 пасажери, които са натъпкани в един общ салон и без задоволително въздух

Гранична полиция продължава да основава блъсканица на Летище София с паспортните инспекции, откри инспекция на.

В неделния ден към 14 часа чиновниците не могат да обслужат идващите българи и туристи на Терминал 2. На гишетата са се струпали хора от няколко полета – Лондон Хийтроу, Тел Авив, Париж, Варшава и Амстердам. Това прави над 700 индивида, като работят единствено 6 гишета. Всички пасажери са натъпкани в един общ салон и без задоволително въздух.

От машините за самообслужване със задгранични паспорти действат единствено 4, като ги съблюдава един граничен служител на реда. През тях могат да минават единствено жителите на Европейския съюз. Опашката и на тях е голяма, тъй като в никакъв случай не действат всичките 8 машини, защото би трябвало да има двама чиновници. В един миг и четирите работещи електронни гишета изгаснаха и стопираха да обслужват пасажерите. Това провокира неодобрение измежду хората и смях измежду непознатите туристи. Настана блъсканица и хората започнаха да се местят по другите гишета с служители на реда.

От Летище София обясниха, че се е сринала системата на Гранична полиция и по тази причина е спряло обслужването на машините. Служебният министър на туризма Илин Димитров също реагира незабавно и сподели, че ще изиска среща с вътрешния министър Иван Дерменджиев, с цел да обсъдят проблемите с обслужването на пасажерите на Летище София. “Ще слага въпроса и за обслужването по другите гранични пунктове, с оглед увеличението на пътуванията за Великден, майските празници и идващия летен сезон ”, разгласи Димитров.

Освен на Летище София, около празниците се чака засилен трафик по сухоземните граници с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния, допълниха от медията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР